2012. április 27.

Karfiol csőben sütve

Havonta minimum háromszor készítem magamnak ezt a könnyű ebédet munkahelyi étkezés céljából, na meg persze szeretem is NY-el ellentétben, aki még a szagától is rosszul van:) Szerintem nagyon nehéz dolog a munkahelyen egy jót enni (nekem legalábbis). Gyerekkorom óta az ételek rabja vagyok és mindig azt ettem, amit éppen megkívántam. Szegény anyukám főztjére hányszor mondhattam "nem"-et, meg sem merem számolni:) Nem azért, mert nem lett volna isteni az az étel, hanem mert mást kívántam és olyankor fogtam magam és elkészítettem. Sajnos, ez ma már nem olyan könnyű, hiszen dolgozik az ember és hiába ácsingózom az irodában valami után, nem tudom rögvest elkészíteni. Sőt, ha nem hozok otthoni finomságot, be kell érni a standard kisbolt kontra hiper és a rendelős, kifőzdés ételekkel, amik nem túl jók itt a környéken...ezért is nagy haszna van ennek a karfiolnak hisz fél óra alatt elkészül előző este, hogy az én ebédem lehessen, így van időm hangolódni is:)
Hozzávalók 2 személyre:
1 egész karfiol
400 ml tejföl
200 g reszelt cheddar sajt
frissen őrölt bors

1. Asütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük.
3. Hideg, sós vízben elkezdjük megfőzni a karfiolt. Forrás után kb. 10 percig főzzük (nem kell teljesen puhának lennie), majd leszűrjük.
4. Egy jénaiba rakosgatjuk a rózsákat. sózzuk, borsozzuk.
5. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a tejfölt és a sajtot is.
6. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ez egy karfiolos "alap" nekem. Amikor kedvem és a hűtő is úgy engedi felturbózom mindenféle dologgal: paradicsom, pesto, bazsalikom, fokhagyma, zöldségek, virsli:) Így változatosabb, hiszen tényleg sokszor készítem. Ajánlom Nektek is dolgozó társaim:)


7 megjegyzés:

  1. Szuper ötlet, én is imádom a karfiolt, pláne, ha rá van sütve finom ropogós sajt :) ez most nagyon guszta :)

    VálaszTörlés
  2. Jájj, de rosszul tudok lenni a karfioltól, DE képes lennék rengeteg tejföllel és cheddarral lenyomni. :-) Vagy csak kienném a rózsák közül... :-)

    VálaszTörlés
  3. Nagy kedvencem:) Sajnos nálunk is megosztót étel ez, a gyerekek díjazzák, pedig egyébként megeszik a karfiolt.

    VálaszTörlés
  4. Ez nagyon tetszik! Sose készítettem még ilyet, de fogok, mentem is, jó kis lakoma lesz belőle! Csudajól néz ki az a kocka:)

    VálaszTörlés
  5. Nyammmmm, ez ultrakedvenc nálam is. Brokkolival is :)

    VálaszTörlés
  6. Hajrá, próbáljátok csak ki:) Örülök, hogy tetszik! Brokkolival is isteni:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...