2013. november 4.

Sütőtök curry pirított szezámmaggal és friss korianderzölddel

A blogon már tényleg mindenhonnan egy sütőtökös recept integet, de hát mit tegyek, ha itt a szezon és imádom, nem mellesleg új ízekkel is kísérletezgetek. Ehhez a recepthez egy ötletadó is hozzájárult, a vonalat egy sütőtökös pörkölttől indítottuk, majd ez a különleges curry lett végül belőle. Ebben a hónapban próbálkozom ismét egészségesebb vonallal a napi táplálkozásban, remélhetőleg ez majd itt is látszódni fog, nem csak a kongó hűtöszekrényen, de természetesen a már elkészült és befotózott ételeknél ez érvényét veszti:)!
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg sütőtök (pucolva, kockára vágva)
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
3 tk friss, finomra vágott gyömbér
2 dl kókuszkrém
3 dl zöldségalaplé
2 tk friss, finomra vágott chillipaprika
2 ek halszósz
3 ek szójaszósz
1 ek zöld curry paszta
2 tk őrölt római kömény
1 tk frissen őrölt fekete bors
3 ek szezámmag
nagy csokor friss korianderzöld

1. A sütőtököt, megpucoljuk, majd kockázzuk, a hagymákat, a chillit és a gyömbért finomra vágjuk.
2. Egy száraz serpenyőt felhevítünk és a szezámmagot folyamatosan kevergetve megpirítjuk, majd félre tesszük.
3. Egy nagy edényben a hagymát üvegesre pirítjuk az olívaolajon, majd hozzáadjuk a fokhagymát, gyömbért, a fűszereket, a chillit és együtt 1-2 percig pirítjuk.
4. Beletesszük a sütőtököt, majd felöntjük a kókuszkrémmel és a zöldségalaplével és felforraljuk.
5. Mérsékeljük a lángot és lefedve 10-12 percig főni hagyjuk, közben hozzáadjuk a hal -és szójaszószt és a curry pasztát is.
6. A fedőt levéve, tovább főzzük, amíg a tök megpuhul és a folyadék besűrűsödik.
7. Sózzuk, majd tálaláskor szezámmagot és friss korianderzöldet szórunk rá.

Akinek mindez önmagában kevés lenne, az rizzsel, bármilyen pita vagy lepénykenyérrel falatozhatja.
Alaprecept ötlet innen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében