2013. november 8.

Citrusos meggyes panna cotta


Igazi, könnyed pihe-puha olasz finomság. Millióféleképpen variálható, óriás nagy előnye, hogy előre elkészíthető, így akár vendégsereg érkezésekor is tökéletes választás. Egy nehéz fogás után is megállja a helyét desszert gyanánt, mivel egy könnyű, frissitő nyalánkság, nem beszélve a meggy és a citrusok ízhatásáról:) Nálam örök darab:)!
Hozzávalók 4 személyre: 
4  dl tejszín 
1 csomag lapzselatin 
1 citrom reszelt héja
1 lime reszelt héja
2 ek nyírfacukor
200 g fagyasztott meggy 

1. Tejszínt összekeverjük a reszelt héjakkal és a cukorral.
2. Felfőzzük. 
3. A lapzselatint hideg vízben feloldjuk, majd felmelegítjük. 
4. Összekeverjük a tejszínes keverékünkkel.
6. Forma aljába meggydarabokat teszünk, majd beleöntjük a tejszínes részt. Hűtőbe tesszük dermedni minimum 2 órára.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében