Őszinte leszek ez a desszert sajttortának indult, de inkább felfújt lett belőle:)! Mindenkinek megvannak a maga elképzelései egy sajttortáról az eddigi tapasztalatai és az átélt ízek alapján, illetve szerintem többféle állagú és természetesen fajta is létezik. Nekem a top favorit a New York cheesecake, ami kissé krémesebb, csak úgy csúszik benne a villa:) Na, de térjünk vissza a felfújtunkra, amit, ha sajttortának várunk egy kis csalódás ér, de felfújtnak tökéletes, lekvárral kísérve olyan amilyennek lennie kell. Látjátok, NYAMMM konyhájába is becsúszik egy-két malőr, de ezekből tanulunk és indulnak a kísérletek! Most a számomra és kóstolóim számára perfekt sajttortát kezdem el tökéletesíteni és hozom is Nektek idővel a részletes kísérleti beszámolóm! Addig is a felfújtat senki sem taszíthatja le a trónról, hiszen a nyolc tojás az nyolc tojás:)haha.
Hozzávalók 8 személyre:
1 citrom
500 g natúr tejszínes krémsajt (pl. Philadelphia)
150 g nyírfacukor
1 csomag vaníliás cukor
8 tojás
160 g finomliszt
4 dl habtejszín
300 g MIRELITE fagyasztott málna
1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
2. A citrom héját lereszeljük, majd a levét is kifacsarjuk.
3. A krémsajtot, a cukrokat, a citromhéjat és a citromok levét egy nagy tálban egyneműre keverjük, majd hozzáadva a tojásokat tovább keverjük.
4. Apránként hozzákeverjük a lisztet is.
5. Végül hozzáöntjük a habtejszínt és 1-2 percig tovább verjük együtt a masszánkat.
6. A tepsinket kikenjük vajjal, majd beleöntjük a krémsajtos masszánkat és egyesével beledobáljuk a málnákat.
7. 25-35 perc alatt készre sütjük.
Tálaláshoz lekvárral, csokoládéöntettel, fagylalttal kínáljuk. A legjobb mellé egy mentás-málnás redukció.
Tálaláshoz lekvárral, csokoládéöntettel, fagylalttal kínáljuk. A legjobb mellé egy mentás-málnás redukció.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése