2013. november 27.

Petrezselyem pestós nudli

Egyik nagy kedvencem a nudli meg persze az olasz tésztafélék, de mostanság ritkán voltak a konyhámban. A Mirelite-nek köszönhetően sok-sok terméket kipróbálhattam, így beadtam a derekam, a gyomrom és a konyhám egy pestós nudlinak:)! A pesto életem másik értelme, de persze csakis úgy, ha frissen készül! Nagy kedvencem, mivel millióféleképpen variálható ízek, magvak és növények tekintetében, nem beszélve arról, hogy még el is áll hűtőben tárolva vagy hermetikusan elzárva a polcon (habár frissen úgyis egyből nyoma veszik)! A friss parmezán pedig elengedhetetlen kellék:)
Hozzávalók 4 személyre:
Pestóhoz:
100 g petrezselyem
5 ek fenyőmag/dióbél/pisztácia
100 g frissen reszelt parmezán
200 ml olívaolaj

bors
Tésztához:
300 g fagyasztott nudli (házi nudli recept itt)
100 ml tejszín
parmezán

1. Száraz serpenyőben illatosra pirítjuk a fenyőmagot.
2. A megmosott és megszárított petrezselyem leveleket durvára vágjuk, turmixgépbe dobjuk.
3. Hozzáadjuk az előzetesen száraz serpenyőben illatosra pirított fenyőmagot, a fokhagymát, és a parmezánt. Az egészet botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk az olívaolajat.
4. Közben a nudlit forrásban levő vízben megfőzzük, leszűrjük, összekeverjük a pestóval, hozzáadjuk a tejszínt és kis lángon hagyjuk egyet rottyanni.
5. Tálaláskor friss parmezánt és petrezselymet szórunk rá.

Ismeritek a Foodpandát? Ha Ti is szeretitek többek között a tésztaételeket  nagy szeretettel ajánlom Nektek, hiszen ha van, ha nincs otthon épp hozzávaló náluk minden lehetőséget megtaláltok a gyors éhség elfojtására:) Én már kipróbáltam, sok-sok étteremtől lehet házhoz rendelni időszakos kedvezményekkel  a jobbnál jobb falatokat! Próbáljátok ki Ti is:o)!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...