2013. december 3.

Klasszikus Kedd - Tojásos nokedli újhagymával

Ki ne szeretné felnőttként a tojásos nokedlit a mai napig, ha már gyerekkorban is nyelte, mint kacsa a nokedlit?! haha. hát én. Van ilyen, de helyette az utóbbi időben becsöppent néhány új ízvilág az életembe, amiről gondolni sem mertem volna, hogy valaha én azt megeszem:) Így hát a rák, újabb halak, pho leves felvéve a repertoárba. Úgyhogy lehet, hogy még a tojásos nokedli is visszatér pár év múlva. Most az igazi klasszikot felturbóztam egy kis újhagymával, a kóstolóim kacsává változtak, úgyhogy próbáljátok ki Ti is így:)
Hozzávalók 4 személyre:
nokedlihez:
250 g liszt
2 tojás
csipet só
1-2 dl víz
(vagy 400 g MIRELITE fagyasztott nokedli)
tojásos részhez:
50 g vaj
6 tojás
4 szál újhagyma
frissen őrölt feketebors

friss saláta a tálaláshoz

1. Egy tálba mérjük a lisztet, sózzuk,  majd a közepébe mélyedést vájunk.
2. A közepébe ütjük a két tojást, majd fakanállal elkezdjük lassan keverni és fokozatosan adagolni hozzá a vizet. Akkor jó a tésztánk, ha a fakanalat megemelve nyúlik és közepesen lágy tésztát kapunk. Fontos, hogy közvetlenül a szaggatás előtt állítsuk össze a tésztát, ne hagyjuk állni.
3. Egy nagy edényben sós vizet forralunk.
4. Több kis adagban szaggassuk a nokedlit a forrásban lévő vízbe, majd ahogy feljönnek a víz felszínére már szedhetjük is egy szűrőbe, hagyjuk lecsepegni.
3. Egy serpenyőben vajat forrósítunk, megfuttatjuk rajta a finomra vágott újhagymát, majd hozzáadjuk a nokedlit és pár percig együtt pirítjuk.
4. Felverjük a tojásokat egy kis sóval, borssal.
5. Hozzákeverjük a nokedlihez és a kellő állagúra pirítjuk az egészet, ha szükséges még borsozzuk.
6. Tálaláskor friss salátával és újhagymával megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...