2013. december 13.

Karácsonyi fűszeres tojáslikőr - Kifőztük 2013. december

Igazi klasszik a tojáslikőr egész télen, de főképp a karácsonyi időszakban. Nálam most decemberben szinte minden a mézeskalács íz körül forog, így feldobtam egy kis fűszerrel a szimpla tojáslikőrt, amit én amúgy sem szeretek:) De így! Vészesen fogy, gasztroajándéknak volt betervezve, de a Nyammm látogatókkal nem maradhatott el egyszer sem a koccintás, úgyhogy hétvégi újrafőzés indul!
 Hozzávalók 6 személyre:
500 ml tej
5 egész szegfűszeg
1 tk vanília kivonat
2 tk őrölt fahéj
1 tk kardamom
6 tojássárgája
200 g cukor
250 ml rum
200 ml tejszín
1 kk szerecsendió
1 tk vaníliakivonat

1. A tejet kis lángon langyosra melegítjük a fűszerekkel és a vaníliakivonattal.
2. Egy nagy tálban habosra keverjük a tojássárgákat a cukorral, majd lassan apránként hozzákeverjük a langyos fűszeres tejet.
3. Közepes lángon egy edényben 3-5 perc alatt besűrítjük, figyelve arra, hogy a keverékünk ne forrjon.
4. Hűlni hagyjuk, majd kiszedjük a fűszerdarabokat belőle.
5. Hozzákeverjük a rumot, a tejszínt, a vaníliát és egy éjszakán át hűtjük.
6. Tálaláskor fahéjjal leszórva, esetleg habsipkával tálaljuk.

Az alkohol mennyiségének növelésével, erősebb italt is készíthettek:)

Kifőztük 2013.december

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében