2013. december 9.

Kardamomos-körtés forró ital

Már nem kell várni, hogy jó idő legyen a frissítő Somersby ciderhez, mert itt van egy téli, melengető változat:)! Forralt boros esték mellé, helyett kitűnő választás, úgyhogy mehet is a nagy kuckózós közösségi cider főzés!
Hozzávalók 4 személyre:
3 üveg Somersby körtés cider
1,5 dl víz
3 ek barna nádcukor
1 tk őrölt fahéj
2 tk őrölt kardamom
1 kk őrölt szegfűszeg
2 mandarin leve
1 citrom reszelt héja

1. A vízből és a cukorból cukorszirupot főzünk, majd fűszerezzük és redukciót készítünk belőle (5-10 percig lassú tűzön folyamatosan keverve forraljuk, besűrítjük. Ezáltal egy sokkal intenzívebb ízt kapunk.)
2. Lassú tűzön melegítjük a Somersby körtés cidert, majd fokozatosan hozzákeverjük a redukciót, a mandarin levét és a citrom héját.
3. Egyet hagyjuk fellforrni, majd hagyjuk kissé hűlni.
4. Forrón, kekszekkel tálalva az igazi!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében