Ho-ho-hóóó itt a télapó! Ti milyen finomsággal vártátok az éjjel a Mikulás urat?:) Nálam fahéjas biscotti, mézeskalács és tojáslikőr volt terítéken, de biztos jól lakott az előző helyen, mert semmi nem fogyott reggelre belőle, de így legalább több maradt nekem. haha. Süssetek fahéjas, mézes-mázas kekszeket, hisz itt a december! Ez a biscotti egy kétszersült sütemény, ami kiválóan alkalmas borba, kávéba, teába való mártogatáshoz! Toszkánában az étkezések záró akkordjaként lelkesen mártogatják a biscottit, cantuccinit édes borokba. Mehet a próbasütés, aztán elő a Tokajival:)!
30 darabhoz:
270 g liszt30 darabhoz:
1 1/2 tk fahéj
1 tk sütőpor
1/4 tk só
130 g cukor
6 ek puha vaj
2 nagy tojás
1 tk vaníliakivonat
1 tojás a kenéshez
2 ek cukor
3/4 tk fahéj
1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
2. Keverjük össze a lisztet, a fahéjat, a sütőport és a sót.
3. Egy tálban habosra keverjük a vajat és a cukrot, hozzáadjuk a tojásokat és egyneműre keverjük.
4. Hozzáadjuk a vaníliát, majd a száraz hozzávalókat is.
5. Lisztezett felületre helyezzük a tésztánkat. Elfelezzük, majd egy 20x3 cm vastag darabbá gyúrjuk.
6. Sütőpapírra helyezzük.
7. Egy kis edényben a tojást felverjük, majd lekenjük a rúdjainkat vele.
8. 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük, még puha lesz.
9. Hagyjuk hűlni a sütőpapíron.
10. Egy kis edényben keverjük össze a cukrot a fahéjjal.
11. A rúdjainkat szeleteljük ferdén 2 cm vastag szeletekre.
12. Helyezzük sütőpapírra, majd szórjuk le a fahéjas cukorral.
13. Tegyük vissza a sütőbe és süssük további 20 percig.
Kifőztük 2013.december
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése