2013. február 19.

Klasszikus Kedd - Moszkauer

Klasszikus édes aprósütemény, természetesen ez is a Miele tanfolyamon készült. Abszolút klasszik kedvenc. Nektek is?
Hozzávalók kb. 60 darabhoz:
100 g darált dió
120 g cukor
100 g cukrozott, darált narancshéj
10 g vaj
120 ml tejszín
10 g liszt
kevés rum
300 g étcsokoládé

1. A tejszínt felforraljuk a cukorral, naracshéjjal és a vajjal, majd hozzáadjuk a diót is folyamatos keverés mellett.
2. Főzőlapról lehúzva belekeverjük a lisztet is és hagyjuk hűlni.
3. A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
4. A kihűlt masszánkat nyomózsákba töltjük és egy szilikonos sütőpapírra féldiónyi kis halmokat nyomunk egymástól 3 cm távolságra.
5. A kis halmokat rumba mártott villával lenyomkodjuk.
6. 10-12 perc alatt addig sütjük, amíg a halmok széle el nem kezd barnulni. Hagyjuk hűlni.
7. Temperált csokoládéval lekenjük az alját mindegyik kis korongnak, majd egy sütőpapíron hagyjuk megszilárdulni.

Jó tanács: az alapanyagok változó minősége miatt, a moszkauer masszából mindenképp végezzünk próbasütést, hogy mennyire terül el. Ha nagyon terülne, keverjünk hozzá még lisztet, ha nem akkor egy kevés tejszínnel bolondítsuk:)

2 megjegyzés:

  1. Hú, mekkora klasszikus, gyerekkoromban nagyikám mindig ezt vett nekem a cukrászdába! Imádom! Úgyhogy köszi a receptet!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében