2013. február 12.

Klasszikus Kedd - Palacsinta

Pala-pala-palacsinta:) Egész nap ő jár a fejemben, ha tudom, hogy készülni fog:) de tényleg. Fanatikus hagyományos palacsinta rajongó vagyok, ráadásul NY készíti a világ legfinomabbikát, hisz ő egy hamisítatlan palacsinta mester! Gyerekkoromban csakis kakaóporral töltve, mostanra viszont csakis nutellával kívül-belül. A pusztítási rekord eddig 21 darab, persze ez a szám 20 éve nem változik:) Ma egyébként húshagyó kedd van a hagyományok szerint, illetve nemzetközi palacsinta nap, úgyhogy aki ma nem eszik palacsintát, nem eszik egy évig. haha. na jó nem. 
Hozzávalók 10 darabhoz:
440 ml tej
220 g liszt (lehet a fele teljeskiörlésű is)
1 dl ásványvíz
2 tojás
csipet só
1 ek cukor ízlés szerint, de a töltelék úgyis édes ebben az esetben
1/2 dl olaj sütés előtt

1. A hozzávalókat csomómentesre keverjük, majd hagyjuk pihenni egy 15-20 percig.
2. Sütés előtt hozzáadjuk az olajat is.
3. Egy teflonos serpenyőt kenjünk ki olajjalal (az első palacsintánk sütésekor), hagyjuk felforrósodni, öntsünk bele egy merőkanálnyi tésztát (amit egyenletesen eloszlatunk a serpenyőben), majd közepes lángon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Így járunk el a többi tésztával is, de már nem szükséges olajoznunk.
4. Ha esetleg menet közben leragadna a palacsintánk, nyugodtan olajozzuk meg ismét a serpenyőnket.

Ha néhány órát áll a tésztánk és nagyon besűrüsödne, akkor nyugodtan hígítsátok egy kis tejjel (velem akkor fordul elő, ha nagy adagot készítek, de nem sütöm ki egyszerre). Reszelhettek bele almát, fűszerezhetitek fahéjjal, kardamommal, sósan is elkészíthető, tehát igazán jól variálható étek:)

3 megjegyzés:

  1. A vigyorgó pofát is Ny. csinálta?:))))

    VálaszTörlés
  2. HAha:) NEeeeem, én haraptam ki! GYerekkoromban a párizsival játszottam ugyanezt, onnan jött az ihlet:)

    VálaszTörlés
  3. Nálunk is kedvenc! Nagyon jópofi a vigyorgó!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében