2013. február 25.

Almás-körtés crumble

Amióta elkészült életem első epres morzsasütije, azóta rajongója vagyok ennek a hiperszuper gyors és annál ellenálhatatlanabb desszertnek. Hidegen-melegen bármikor jöhet! Nektek?:)
Hozzávalók 6 személyre:
3 alma
3 körte
1 citrom leve
3 tk fahéj
2 tk kardamom
4 ek zabpehely
3 ek nyírfacukor
250 g tönköly fehérliszt
100 g vaj (+ 10 g a kikenéshez)
1/2 citrom héja
3-4 ek. porcukor (nyírfa porcukor)
3 tk fahéj
csipet só

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. Az almákatt és a körtéket nagylyukú reszelőn lereszeljük.
3. Citromlevet facsarunk rá, cukrozzuk, fűszerezzük és összefőzzük kis lángon az egészet 5 perc alatt.
4. A lisztet a porcukorral, a zabpehellyel, a sóval és a citrom héjával elkeverjük. Bele kockázzuk a hideg vajat és az ujjbegyünkkel összemorzsoljuk a tésztát.
6. A sütőtálat kivajazzuk.
7. A fűszeres gyümölcs főzetünket egyenletesen a sütőtál aljába halmozzuk, majd a tetejére szórjuk a morzsát és betesszük a sütőbe.
8. Kb. 25-30 perc alatt megsütjük, míg aranybarna nem lesz a teteje. 

Porcukorral meghintjük, esetleg vanília fagylalttal bolondíthatjuk:)

3 megjegyzés:

  1. Sosem sütöttem még morzsasütit. Pedig annyira guszta! És ezekben az egyszemélyes formákban még jobb!

    VálaszTörlés
  2. Bármikor. ;DDDD Én először szilvával készítettem, a variációk száma végtelen. Nagyon tetszik a kellemes fűszerezés a receptben, no meg diétás is. Jöhet. :)))

    VálaszTörlés
  3. Krisz mindenképp próbáld ki, annyira adja magát:)

    Köszi Petra!:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében