2013. február 15.

Édes teasütemény II. - Gesztenyés pathé

Ő is a Miele aprósütis tanfolyamon készült, ő volt a mi választottunk. Bevallom őszintén előtte még nemhogy készíteni nem készítettem ilyet, de még nem is kóstoltam. Az eredmény ízre tökéletes, külalakra viszont egy kis rózsának kellett volna lennie, de sajnos a sütés közben a sütőben szétfolyt és így lett belőle ez a korong alakú sütemény (elvileg a tojás mennyisége miatt történhetett). De Ő a mi pathénk:) Szerintem még jobban is néz ki így, hehe. Ugye Szofikám?
Hozzávalók kb. 70 db koronghoz:
400 g langyos gesztenyemassza
120 g puha vaj
140 g porcukor
75 g tojás
1 vaníliarúd kikapart belseje
fél citrom reszelt héja
100 g aszalt áfonya
200 g étcsokoládé

1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
2.A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vanília magvakat és tovább keverjük.
3. Keverjük hozzá a gesztenyemasszát, a citromhéjat.
4. Csillagcsöves nyomózsákból rózsákat dresszírozunk (vagy korongokat) és a közepébe aszalt áfonyát szúrunk.
5. 190 fokon 10 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
6.  A csokoládét temperáljuk (akinek van márványlapon, ha nincs akkor először a csokoládé 3/4-ét olvassza fel vízgőz felett, majd keverje hozzá a maradék egyharmadot, így visszahűl kb. olyan hőmérsékletűre, amivel már lehet dolgozni.) Nem vagyok nagy temperáló szakértő, de erre azért van szükség, hogy szép fényes, roppanós csokoládé réteget kapjunk. Praliné Zsuzsinál olvashattok trükköket:)
7. Az olvasztott csokoládéba mártjuk a korongok felét, majd sütőpapírra helyezve hagyjuk megszilárdulni (ha esetleg rózsát készítetek, akkor az alját mártsátok a csokiba).

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki így is és biztos szabályszerűen is. Nagyon tuti gesztenyés :)

    VálaszTörlés
  2. Ha gesztenyés, akkor biztosan nagyon finom. :)
    Nekem tetszik.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében