2013. február 5.

Klasszikus Kedd - Keksz szalámi/Csokiszalámi

Kinek a nagymamjája/anyukája készített valaha csokiszalámit? Az enyéim soha, de viszont minden más ismerősömé egész gyerekkorom során igen:) Nekem mindig a barátaim rokonainak csokiszalámijára fájt a fogam, így ezt a számomra abbahagyhatatlan nagy klasszikust tudtam, hogy egyszer el kell készítenem! Hát elkészült, és még mindig abbahagyhatatlan, igazi must have. Kenyérre azért ne tegyétek!:)
Hozzávalók 2 rúdhoz:
250 g háztartási keksz (fele darált, másik felét durvára tördeljük)
130 g cukor
1 ek házi vaníliás cukor (v. 1 cs bolti)
100 g vaj
150 ml tej
30 g holland kakaópor
1 ek rum
porcukor a hempergetéshez

1. A tejet a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a vajat.
2. Ha a vaj elolvadt, belekeverjük a kakaóport és a rumot is.
3. Hozzáadjuk a darált és a durvára tördelt kekszet is, jól összedolgozzuk, majd hagyjuk hűlni egy kicsit.
4. Sütőpapír vagy egy háztartási fólia segítségével formázzuk szalámi (henger) alakúra, majd fóliába becsomagolva tegyük a hűtőbe minimum 3 órára.
5. Fogyasztás előtt hempergessük meg porcukorban a szaláminkat, majd szépen szeleteljük (vagy egyben harapjuk:)).

1 megjegyzés:

  1. Anyukáám, ez annyira jól néz ki és Zebi épp mondja, hogy mennyire nagyon jó képeket csinálsz :) majd vasárnap fotózzunk is együtt, jó?

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...