2013. január 31.

Banánkenyér

Ti hogyan élitek túl ezeket a betegséggel teli heteket? Én napok óta itthon békében betegeskedem és próbálom összeszedni az erőt jobbnál jobb finomságokhoz, de nem nagyon megy:) A konyhapulton árválkodó banánjaim viszont már vészesen sikítottak, hogy valamit kezdjek már velük, így bukkantam erre az ínycsiklandozó banánkenyérre. Nagyon finom puha tésztájú és több napig ilyen is marad az állaga, természetesen a banán miatt. Én nutellával tüntettem el...erősen ajánlom és hihetetlen gyorsan el is készül!
Hozzávalók egy püspökkenyérformához:
3 db banán
2 tojás
75 g nádcukor
2 ek méz
100 g puha vaj
150 g étcsokoládé
220 g liszt
1 cs sütőpor

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. A tojásokat habosra verjük a cukorral, hozzáadjuk a mézet is, majd a vajjal simára keverjük.
3. A banánokat villával szétnyomkodjuk és hozzáadjuk a tojásos keverékhez.
4. A sütőport összekeverjük a liszttel és hozzáadjuk a banános masszánkhoz.
5. Majd végül az étcsokoládét apróra daraboljuk és ezt is belekeverjük a tésztánkba.
6. Kb. 35-40 perc alatt tűpróbáig sütjük.

Hagyjuk hűlni, magában, lekvárral, nutellával mennyei!

3 megjegyzés:

  1. Jobbulást! Én amikor tudom, tömöm magamba a savanyú káposztát, a grapefruitot, kivit sok-sok teával. Sajnos nálunk is túl sok vírus megfordul mostanság..:(
    De ez a banánkenyér bármikor jöhet! Nálunk is érik egy-kettő :)

    VálaszTörlés
  2. Kitartás!! :)
    Karácsonykor én is készítettem banános kenyeret gyömbérrel....év elején újra kellett sütnöm! :))
    Én egyébként is imádom ezeket az édes kenyérkéket, tea mellé egyszerűen tökéletes!!

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Szeretném megkérdezni tőled, hogy lenne-e kedved vendégként szerepelni a Kifőztükben.
    Ha érdekel a dolog, írj a csilliviri@gmail.com címre!
    Köszönöm!
    Viki

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében