2012. október 30.

Klasszkius Kedd - Sütőtök

Mai klasszikusom a legfinomabb téli csemegék egyike gyerekkorom óta. Nagyon szeretem a lakásban terjengő illatfelhőt miközben sül, igazi téli melegséget sugároz. Kedvező árfekvésű ebben az időszakban, tele van vitaminokkal (A,B,C), ásványi anyagokkal, antioxidáns tartalma sem elhanyagolható, de én az íze miatt szeretem. Képzeljétek én még nyersen is szeretem ropogtatni:) Nagyon szeretem a sokoldalú felhasználhatóságát is, amiről a későbbiekben hozok is majd Nektek recepteket:) Ti szeretitek a sült sütőtököt?:)
Hozzávalók 2-4 személyre:
1 sütőtök

1. A sütőtököt megmosom, feldarabolom tetszés szerinti nagyságú darabokra.
2. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket.
3. 180 fokra előmelegített sütőben 1-1,5 óra alatt megsütjük. 

A világ legegyszerűbb dolga elkészíteni, kivéve a darabolást! Ahhoz hívjatok segítséget:) Szerintem akkor a legfinomabb, ha egy kicsit megkaramellizálódik rajta a kisült cukor, ahogyan  a képen is látszik! Mennyei édesség! Természetesen tetszés szerint sütés előtt fűszerezhetitek, mézzel is leönthetitek, de szerintem az igazi sütőtök magában a legfinomabb! Akkor indul be a szezonja főképp és érdemes vásárolni, ha már megcsípte őket a dér:)

4 megjegyzés:

  1. Én másnap, hidegen szeretem a legjobban. :)

    VálaszTörlés
  2. Imádom! Főleg ha olyat tudok kifogni ami parázs mikor megsütöttem! Ez azt jelenti hogy nem nyúlós, de ha az azt is megeszem. Holnap szeretnék éppen venni mert jön a kis unokám csütörtökön és a lányom mondta hogy szeretné az unokám megkóstolni.Remélem fog ízleni neki is!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szeretem, én is így szoktam sütni, ahogy írod! :) A darabolás pedig nálunk férfimunka! :)

    VálaszTörlés
  4. Én is imádom, bár a legtöbbször levesben végzi be a sütőtök, hetente legalább 1x. Nagyon finom, szuper ajándéka ez az ősznek!:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...