2012. október 22.

Szezámmagos csokoládétorta

A Blogkóstoló 5. fordulójának háziasszonya Hankka megkegyelmezett a későn jelentkezőknek, mint én, így hála az égnek elkészíthettem ezt az isteni tortát Linyah blogjáról, ugyanis így ő lett az én párom. Nagyon örültem, hiszen egyébként is szoktam őt olvasgatni és nehéz volt választani a sok ötletes finomság közül, de végül ez a brutál csokis bomba nyert:)
Hozzávalók egy 20 cm-es tortaformához:
120 g vaj
50 g étcsokoládé (min.70%)
40 g szezámmag
3 tojás
150 g nádcukor
50 g holland kakaópor
100 g liszt
vaj a forma kikenéséhez

1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
2. A vajat és a csokoládét gőz felett megolvasztjuk, majd félre tesszük hűlni.
3. A lisztet összekeverjük a kakaóporral.
4. A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a lisztes és az olvasztott vajas-csokoládés keveréket is.
5. A formánkat kivajazzuk, majd egyenletesen eloszlatjuk benne a szezámmagot, úgy hogy mindenhol fedje a formánkat.
6. Beleöntjük a tésztánkat a formába és 20-25 perc alatt megsütjük úgy, hogy a közepe még remegős/folyós legyen.

Mennyei volt! Köszönöm Linyah itt is:) Vanília fagylalttal és lekvárral ettük. Tényleg muszáj, hogy folyós legyen a közepe, úgyhogy ne süssétek túl!

10 megjegyzés:

  1. Hű, ez tényleg brutál csokis, istenien néz ki, kár lett volna kihagyni! :)

    VálaszTörlés
  2. Ahogy folyik a közepe az csúcs! Isteni lehet!

    VálaszTörlés
  3. Ez nem semmi:D Baromi jól néz ki!

    VálaszTörlés
  4. úúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú!erre nem tudok többet mondani!!!!!

    VálaszTörlés
  5. Érdekes párosítás a szezámmag csokival, de csak jó lehet!

    VálaszTörlés
  6. De brutális finom lehet!:) Nekem a szezámmag új a tortán, biztos különleges ízvilág!

    VálaszTörlés
  7. Rögtön felkaptam a fejem a csoki, szezámmag kombinációra, de nagyon finom lehet :)

    VálaszTörlés
  8. Örülök, hogy ennyiőtöknek tetszik:) Köszönöm!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében