Céklaőrület van, hát igen mostanság próbáltam ki először süteményben és elkapott a láz:) NY csodálatos céklás tortát sütött a szülinapomra (még most sem hiszem el-na de ez nem az:)) és férfi révén, minden hozzávalóból jó sokat vett, valamit ki is felejtett a receptből, így történt, hogy maradt egy kiló céklám, amit azon nyomban elkezdtem felhasználni. Nem bírom elégszer hangsúlyozni, hogy a cékla mennyire jó kesernyés étcsokoládéval párosítva, a ragacsos, pihepuha sütemény állagról nem is beszélve! Próba, csokitorta:)
Hozzávalók egy 20 cm-es formához (8-10 szelet):
120 g puha vaj
225 g főtt, reszelt cékla
100 g étcsokoládé (min.70%)
250 g nyírfacukor
3 tojás
225 g finomliszt
2 tk sütőpor
Tetejére:
100 g vaj
200 g lágy krémsajt (Philadelphia)
50 g porcukor
1 tk vanília aroma
20g reszelt étcsokoládé
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. Az étcsokoládét olvasszuk meg gőz felett.
3. Közben a vajat keverjük habosra, adjuk hozzá a nyírfacukrot, ezzel is keverjük habosra.
4. Adjuk hozzá egyesével a tojásokat, jól keverjük össze a masszánk, majd adjuk hozzá az olvasztott étcsokoládét is.
5. Keverjük hozzá a reszelt céklát. (1-2 céklát egészben puhára főzzük, megpucoljuk és reszeljük).
6. Végül adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, így keverjük egyneműre a masszánkat.
7. Kivajazott sütőformába öntjük a masszánkat és 50-60 perc alatt tűpróbáig sütjük.
8. A tetejére a vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a krémsajtot, a vaníliát és a porcukrot.
Nagyon tetszik, hát még a szülinapi tortád, hát még ,hogy férfiúi kezek műve:) szuper, csak így tovább!:)
VálaszTörlésNekem is nagyon bejön a cékla-csoki páros :) Nahát ez a szülinapi torta! :))) Boldog szülinapot utólag!
VálaszTörlésKöszönöm Nektek:)
VálaszTörlésNagyon guszta a tortád, finom szaftos lehet! :) Olyan sokan dícséritek a cékla-csoki párosítást, ki kellene próbálnom! :) Boldog szülinapot utólag is, a férjed nagyon ügyes, dehát volt kitől ellesni a konyhai fortélyokat, ugye?! :D
VálaszTörlés