2012. október 9.

Klasszikus Kedd - Sült gesztenye

Jajj hát én imádom az őszt, a telet már csak a forralt bor és a sült gesztenye adta hangulat és illatfelhő miatt is. Gyerekkorom óta készítjük itthon és nincs annál jobb, mint amikor az otthon melegét járja át a sült gesztenye illata. TI szeretitek? Ha igen készítsétek TI is otthon ezt az igazi klasszikust:)
Hozzávalók 4 személyre:
400 g gesztenye

1. A gesztenyéket megmossuk és sütés előtt lehetőleg 1 nappal áztassuk be őket hideg vízbe úgy, hogy az mindet ellepje. (Ha nincs egy napunk, akkor is minimum 4 órával előtte áztassuk be, azért van szükség erre, hogy megszívja magát nedvességgel és ne legyen száraz.)
2. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
3. A gesztenyékről leöntjük a vizet és mindegyik csúcsosabb felét kereszt alakban bevagdossuk.
4. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, majd alufóliával letakarva 25-30 percig sütjük.
5. 30 perc után levesszük az alufóliát és így pirítjuk őket tovább 10-15 percig. ( Néha vegyünk ki egy-egy szemet ellenőrizni, hogy megsült -e, szemre akkor jó, ha már felpöndörödött a héja:))

6 megjegyzés:

  1. Akkor ma lehet hozzád menni gesztenyézni? :-))

    VálaszTörlés
  2. Én főzni szoktam, de kipróbálom így is:-) fincsi lehet!

    VálaszTörlés
  3. Nem tudtam, hogy be kell áztatni..na majd legközelebb így teszek. De szeretem! Jól jönne most egy papírzacskónyi...:o)

    VálaszTörlés
  4. Ipari mennyiséget tudok elpusztítani belőle! :)
    Én áztatás nélkül elektromos tűzhely platniján szoktam sütni (persze némelyik jól odaég, ha nem figyelek, de így gyorsan megvan :))

    VálaszTörlés
  5. minden télen csinálok, szeretjük! :)

    VálaszTörlés
  6. Jajj Katám már tegnap sem volt, de szervezzünk egy bonbonos gesztenyés esét:)

    Kipróbálom majd főzve is, a platnis megoldás is édekel bővebben:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében