Na, ki ne ismerné ezt a gyors kókuszos csodát?:) Millióféle elkészítési módja ismert, vajjal, kakaóval, csokoládéval, lekvárral, kávéval, töltve, meggyel...ki hogy tanulta. Anyukámmal nagyon sokszor készítettünk kókuszuszgolyót kiskoromban, imádtam már akkor is a tenyeremben görgetgetni, formálni a golyóbisokat. Nekem ez a recept vált be, hisz ezen nőttem fel:) Nagyon jó volt ismét felidézni az emlékeket, NY is átélte, csak úgy tűntek el a golyóbisok:). Ti is gömbölyítettetek édesanyukátokkal kókuszgolyót? Szerintem szuper játék is a gyerkőcöknek:)
Hozzávalók 20 db 2,5-3 cm átmérőjű golyóhoz:
200 g darált háztartási keksz
100 g PorXukor nyírfacukor
1 ek házi vaníliás cukor (vagy 1 csomag bolti)
3 ek holland kakaópor
1 dl tej
4 ek rumaroma/rum
1 dl kávé
50 g kókuszreszelék
1. A hozzávalókat a kókuszreszelék kivételével jól összedolgozzuk.
2. Tenyerünkbe veszünk annyi tésztát, amekkora golyókat szeretnénk és a tenyerünkkel golyókat formázunk belőle.
3. A golyókat meghempergetjük a kókuszreszelékben és akár már falhatjuk is.
4. Hűtőben tároljuk, amíg el nem fogy:)
Az első édességem amit elkészítettem...:)
VálaszTörlésA múlt héten gombolyítottuk anyummak, a rafaellót:) Ezt a verziót is ki fogom próbálni:)
VálaszTörlésÉletem első konyhai élménye volt! Imádom! :)
VálaszTörlésPom-pom szakácskönyvéből készült mindig (nemrég találtam meg a füzetet, ott nyílik ki... :)))
Nekem is ő volt az első:D
VálaszTörlésNyami, megunhatatlan, és bizony egy örök klasszikus :)
VálaszTörlésImádom :))) Olyan kis hhelyesek. :)
VálaszTörlésMennyei! Imádom a fotóidat és az ételeidet is :-)
VálaszTörlésImádom-imádom!!!!Meggyel a közepén :)) Ideje lesz lassan nekem is gömbölygetni egy adagot :)
VálaszTörlésDe jó Lilla, nekem is:)
VálaszTörlésHű Kati, mgnézem majd azt a Rafaellót is:)
Kamrapolc :)
Köszi Vikvi, Petra:)
De jó Erika:)Sokunknak úgy látszik:)
Nagyon kedves tőled Ági:)
Szofikám gömbölygessünk akár együtt lassan:)