2012. július 20.

Szedres-málnás sajttorta

Itt a bogyós gyümölcsök szezonja, úgyhogy mindenképp tervbe volt véve már 2 hónapja ennek a tortának az elkészítése. Az angol Good Food - Baking tavaszi számában leltem rá, csak ott cseresznyével készítették és jócskán elmérték az arányokat, úgyhogy itt az új:). Nincs jobb a friss málna-szeder kombinációnál már csak magában eszegetve sem, nemhogy tortára halmozva. Még kaptok friss málnát, szedret TI is:)
Hozzávalók egy 20 cm-es tortaformához:
300 g bármilyen keksz (én győri Édes zabfalatokat használtam)
100 g olvasztott vaj
80 g Xukor nyírfacukor
375 g Philadelphia krémsajt
50 g nyírfacukor
2 tojás
200 g szeder
200 g málna
1 lime leve
1 ek nyírfacukor
1 ek málnalekvár

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
2. A kekszet daráljuk le, majd keverjük össze a vajjal és a cukorral. 
3. A tortaformánk aljára és széleire nyomkodjuk a kekszes keverékünket, majd tegyük félre száradni.
4. Keverjük simára a sajtkérmet, a tojásokat és a cukrot. 
5. A sajtos masszánkat egyengessük el a kekszes alapon és süssük 30-35 percig.
6. Várjuk meg míg teljesen kihűl (esetleg egy éjszakát pihenhet is a hűtőben), majd pakoljuk rá a friss gyümölcsöket.

Én a gyümölcsök felét összerottyantottam a cukorral, a lekvárral és a lime levével 3 perc alatt és ezt kanalaztam a tortára, majd erre rá a firss gyümölcsöket! Mennyei ízkavalkád:)
Amint láthatjátok, ez a torta is nyírfacukorból készült és akik olvastok észrevehettétek, hogy legtöbbször azt használok. Kaptam egy lehetőséget, hogy kipróbálhassam a Xukor és a Naturecookta termékeit és az a jó hírem van számotokra, hogy ti is megvásárolhatjátok 10% kedvezménnyel a Biobolt oldalán. 
A kuponotok kódja: nyamm12 (A kuponkódot a vásárlás véglegesítésekor kell az ajándékutalvány mezőbe beírni!)

És akkor egy kis okosítás a termékekről:)

A finnországi származású Xukor (nyírfacukor) úgy készül, hogy a gyártás folyamán a nyír-és bükkfa rostjainak feltárását követően xilán elnevezésű poliszacharidot nyernek ki, amelyet az emberi szervezet által is emészthető monoszachariddá alakítanak. Az így kapott természetes édesítőszer ismertebb neve a nyírfacukor.

A nyírfacukornak számos előnye van a hagyományos cukorral szemben, hiszen alacsony glikémiás indexe (7) és szénhidrát tartalma (240 kcal/100 gramm) miatt fogyasztása nem vált ki inzulin választ, ezért cukorbetegek és fogyókúrázók is használhatják ételeik és italaik ízesítésére. Továbbá a gombáknak sem biztosít táptalajt, ezért alkalmazása még a nagyon szigorú candida diétába is belefér.

Az általuk forgalmazott eritritol egy francia gyártmányú természetes édesítőszer. Elnevezése, a Xukor Zero nagyon találó, hiszen glikémiás indexe 0, energia tartalma pedig mindössze 20 kcal/100 gramm. Az eritritol fogyasztása cukorbetegek és fogyókúrázók számára is megengedett, valamint más édesítőszerekkel ellentétben fogyasztása nem okoz semmilyen laxatív, purgatív hatást.
Bővebb információk a Xukor édesítőcsaládról: http://www.xukor.hu

A Nature Cookta márkanév alatt alternatív liszteket forgalmaznak.
Jelenleg gesztenye-, kókusz-, mandula-, szőlőmag-, törökmogyoró-, tökmag-, szezámmag-, napraforgóbél- és lenmagliszt színesíti a palettájukat.

A lisztek úgy készülnek, hogy először a friss alapanyagot hidegen zsírtalanítják, majd búzaliszt finomságúra őrlik. Ezzel a Magyarországon egyedülállónak számító eljárással nemcsak a lisztek olajtartalma csökken, hanem az Omega6 zsírsav tartalma is, ezáltal bátran használhatóak sütésre és főzésre, mert a hevítés során nem szabadulnak fel gyulladást okozó karcogén anyagok.
A magas rost, fehérje és vitamin tartalmú Nature Cookta liszteket fogyókúrázók, vegetáriánusok és vegánok is fogyaszthatják alacsony energia,- és szénhidrát tartalmuk miatt, valamint azoknak is jó szívvel ajánlható, akik nem szeretnek gabona alapanyagú liszteket használni ételeik elkészítéséhez. Bővebb információk a lisztjeikről: http://www.naturecookta.hu

9 megjegyzés:

  1. Hogy ez mennyire nagyon-nagyon!!!

    :-))

    VálaszTörlés
  2. Anyukám, ezt nagyon eltaláltad :))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon csábító, eddig nekem nem sikerültek az ilyen sajttorták (amit sütni is kell), de nem adom fel!:)

    VálaszTörlés
  4. Nyammmi, imádom a bogyósokat! :) A sajttortákkal meg mindig csak szemezek, de ő nagyon kacsintgat rám, úgyhogy egyszer beadom a derekam! :))

    VálaszTörlés
  5. Ebből tudnák enni. Egy na jó legalább két szeletkét :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon megennék pár szeletet...:)

    VálaszTörlés
  7. Köszi Viki, Szofikám, Vikvi, Petra, Flóra, Lilla:)

    Erika ez tuti recept, bízz bennem:) Kamrapolc neked is hajrá a sajttorták világába:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...