2012. július 17.

Klasszikus Kedd - Bundás kenyér

Amikor múlt héten útjának indítottam új "Klasszikus Kedd" rovatomat, nem gondoltam volna, hogy erre a napra redukálódnak a bejegyzéseim:) Hát, ilyen ez a nyár. Hőség, konyhából menekülés,  gyümölcs halmok elpusztítása. Na, de most végre lehűlt kicsit az idő és tegnap este a konyhába merészkedtem, mindössze 10 percre amíg elkészítettem a számomra nagy klasszikust, amit szerintem senkinek sem kell bemutatni:) Kiskoromban édesanyukám két naponta volt kénytelen készíteni nekünk...még mindig nagyon szeretem és szerencsére NY is. Lehet enni sósan, édesen, töltve, formázva, sajtos bundában, szóval nem lehet megunni, főleg, mert kenyér:) Ti szeretitek? Van kedvencetek belőle?
Hozzávalók 2 személyre (6 szelet):
3 szelet kenyér
3 tojás
csipet só
étolaj

1. A tojásokat villával habosra verjük a csipet sóval együtt.
2. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. (Annyi olaj kell bele, amennyi a kenyér feléig felér, hogy jól át tudjon sülni, illetve én a tojásból a villa végével cseppentek mindig a forró olajba és úgy ellenőrzöm, hogy elég forró -e - akkor jó, ha egyből elkezd puffadni a tojás csepp:))
3. A  kenyereket egyesével megforgatjuk a felvert tojásban, majd beletesszük a forró olajba. 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük mindkét oldalát.

Én szoktam formákat is kiszúrni a kenyérből és úgy kisütni:
Szendvics is szokott készülni: ilyenkor megtöltöm kedv és hűtő tartalom szerint a kenyeret sonkával, sajttal és úgy mártom bele a tojásba.

10 megjegyzés:

  1. Imádom a töltött bundás kenyeret, olyan régen ettem, jó hogy eszembe jutattad!

    VálaszTörlés
  2. Csinike.
    Én simán kisütöm és miközben még a másik oldalára várok, hogy az is színt kapjon, megszórom a felső oldalát reszelt sajttal. Paradicsommal és tv paprikával szeretem. :)

    VálaszTörlés
  3. Mi is reszelt sajttal megszórva-ráolvasztva esszük. Naaaagyon nagy sláger nálunk is :)

    VálaszTörlés
  4. csoroganyálam...:) a szívecskés kenyér meg,hmmmmmm:)))

    VálaszTörlés
  5. Sima, sós bundáskenyér, jó sok zelleres paradicsomlével, ha nincs, citromos teával és majonézzel. :-)))

    VálaszTörlés
  6. De guszta, imádom! Itt nagyon megy a juharszirupos, baconos megoldás, de nekem az nem jön be, inkább a klasszikus, tocsogós, sima változat:)

    VálaszTörlés
  7. Juhuuuu,az örök favorit :))Nálunk sok-sok reszelt sajttal a sláger, amit a tejjel elkevert tojásba szórunk és úgy sütjük ki. Aztán még mehet rá egy kis fokhagym is :)

    VálaszTörlés
  8. Irtó ciki lesz, de be kell, hogy valljam, ez az az étel, amit nem tudok elkészíteni. :D Egyszerűen sosem lesz jó, pedig pont úgy csinálom, ahogy anya anno megmutatta. DE sebaj, mindenkinek van valami "mumusa", nekem ezekszerint ez. Még szerencse, hogy nem szeretem :P

    VálaszTörlés
  9. Örülök, hogy tetszik lányok! Köszönöm az ötleteket!:)

    Pinkóci, nem tudod mit hagysz ki:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...