2012. július 10.

Klasszikus Kedd - Tejbegríz

A sok "új" kipróbálásra váró recept mellett, rengeteg klasszikus készül a nálam a konyhában,  hisz azok már az ük-ükanyáink korában is "jól beváltnak" voltak titulálva, na meg szeretjük is NY-el a gyerekkorunkat felidézni ezekkel a finomságokkal. Így azt találtam ki, hogy egy csokorba gyűjtöm Nektek/Nekünk ezeket a recepteket is, hogy az utódoknak is klasszikusok maradhassanak:). Minden héten készítek majd egy klasszikust, amivel keddenként találkozhattok a blogon:) Fogadjátok sok szeretettel első klasszikusomat a tejbegrízt, ami minden gyerek álma reggelire-ebédre-vacsorára-otthon és az oviban is:) Na, meg jól jön persze ebben a kánikulában a gyorsasága miatt is.
Hozzávalók 4 személyre:
1 l tej 
10 ek búzadara
2 ek házi vaníliás cukor (vagy 1 csomag bolti)
5 ek nyírfacukor
ízlés szerint szórhatjuk:
fahéjjal, kakaóval, lekvárral, gyümölcsökkel, csokoládéval, simán cukorral

1. A tejet egy lábosban elkezdjük melegíteni.
2. Amikor már langyos hozzá öntjük a búzadarát és folyamatosan kevergetjük, hogy le ne égjen.
3. Folyamatos keverés mellett hozzá adjuk a cukrot is.
4. Így kevergetjük addig, amíg a számunkra megfelelő sűrűségű nem lesz. Én kb. 10 perc alatt készre főztem.

Én fahéjjal és sima cukrosan imádom, de természetesen millióféleképpen lehet variálni, akár már főzés közben is fűszerezhetjük, szinesíthetjük. Hidegen-melegen is isteni:)

Ti milyen klasszikusokkal találkoznátok a blogon?

9 megjegyzés:

  1. De jó ötlet ez a Klasszik Kedd rovat! :)
    Szép indítás, tényleg alap recept és általában valamilyen ízesítéssel mindenki szereti.
    Én most tanultam anyósomtól egy új elkészítési formáját, még krémesebb lesz az eredmény: 4 dl tej+ 3 ek búzadara, 3 tk cukor -- felforralni, kevergetni, közben negyed csomag vaníliás pudingport kevés tejjel csomómentesre keverni. Ha már sűrűsödik a tejbepapi, hozzákeverni a vaníliás tejet és pár mp alatt besűríteni.
    Összetört banánnal elkeverve nagyon fincsi (nemcsak) bébipapi :)

    VálaszTörlés
  2. Amúgy nagyon csípném még itt a rovatban rizsfelfújtat, a roppanós, nem zsíros sült krumplit, csirkepörköltet, vagy a gombapaprikást. Nyammmm

    VálaszTörlés
  3. Tényleg szuper rovat! Tejbepapi nálunk is nyerő, de mindig csak a fiúknak jut belőle, nekem már nem ... :)

    VálaszTörlés
  4. Szuper ötlet:-)! A középsőm (tudod, a válogatósom) úgy szerette meg, hogy kakaós gabonagolyókból kiraktam egy mosolygós arcot. Van, hogy most is úgy kéri/kérik, csak már simán rászórják a gabolyagolyókat. Lehetne a rovatban tejberizs, rizsfelfújt, paprikás krumpli, rakott krumpli...

    VálaszTörlés
  5. Jajaj, nagyon klassz, imádom a tejbepapit...:)

    VálaszTörlés
  6. Én is imádom, a menzán is szerettem, ott olyan jó folyós volt:) Fahéjjal is finom! Tezsik ez a retro kedd:) Szívesen látnék szilvásgombócot vagy nudlit is:)

    VálaszTörlés
  7. Dejóóóóó,dejóóóóó!!!

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm lányok a szép szavakat:)

    Hű, adél biztosan kipróbálom így is:)Köszi az ötleteket is:)

    Köszi Hani neked is az ötletgyárt:)

    Köszi Erika az ötleteket:) Én folyósan annyira nem csípem, de hétvégén úgy ettük most:)

    VálaszTörlés
  9. Oh, a fenébe most úgy megkívántam, na de fél 10 van! ez most kínzás kategória de keményen !!!!!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében