2012. július 9.

Matcha zöld teás-fehércsokoládés mousse

Első mousse-om hatalmába kerített és muszáj voltam kipróbálni milyen is lehet zöld teával. Ebben a melegben csakis ilyen hipergyors, friss nyalánkságokra vagyok most hajlandó, mind evés-ivás-elkészítés tekintetében:)
Hozzávalók 4 adaghoz:
100 g fehér csokoládé
1 tk matcha tea por
200 ml tejszín
15 friss bazsalikom levél
2 tojás 
35 g nyírfacukor
1/2 cs zselatin fix

1. A tejszínt a csokoládéval és a teaporral megolvasztjuk, majd lehúzzuk a tűzről, hűlni hagyjuk.
2. A tojást a cukorral habosra keverjük (kb.5 perc alatt éri el a megfelelő állagot).
3. A tojásos masszához hozzákeverjük a kihűlt matchás csokoládé masszánkat.
4. Majd legvégül hozzákeverjük a zselatint is. Jól elkeverjük, majd pohárkákba töltjük és 45 percre mélyhűtőbe tesszük.
5. 45 perc letelte után a hűőben tároljuk felhasználásig.

Igazi hűs, friss desszert lett. Elfogyott.:) Imádom az állagát!

4 megjegyzés:

  1. na azt nem csodálom, hogy imádod, a fényképen is látni, milyen szuperül habos! :) nagyon klassz! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm kamrapolc és Lilla:)

    VálaszTörlés
  3. Itt ugyan nincs nyár véletlen se, de jöhetne egy pohárkával:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében