2012. június 28.

Müzli korongok

Ti szoktatok reggelizni? Nekem sajnos feleklés után, nem nagyon kíván a gyomrom semmit 11 óra előtt, így jócskán elmegy értékes 4 óra a napból, ami nem túl egészséges. Reggel kell megalapoznunk a napunkat a sok értékes ásványi anyaggal, vitaminokkal, teljes értékű gabonákkal, gyümölcsökkel, magvakkal, fehérjével, hogy legyen energia a napra, beinduljon az emésztés és a testünk működése. 
A Nestlé szervezésében holnap egy bloggerreggelin veszek részt, ahová ezekkel a müzli korongokkal is készülök, úgyhogy ebből az apropóból is ma reggelire őket fogyasztottam és lehet, hogy mostantól reggeli függő leszek:) A reggeliről ígérem beszámolok Nektek, elég sok elmaradásom van az elmúlt egy hétből, igyekszem utolérni magamat ebben a nyári forgatagban a dög meleg konyhámban:)
Hozzávalók 7 darab koronghoz:
40 g vaj
160 g müzli
1 tojás
1 tojássárgája
30 g méz
1/4 cs sütőpor
1 tk őrölt fahéj
1/2 citrom reszelt héja

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. A vajat egy lábosban megolvasztjuk, a müzlit átforgatjuk benne, majd lehúzzuk a tűzről.
3. Hozzáadjuk a tojást, a tojássárgáját, a mézet, a sütőport, a fahéjat és a citromhéjat is. Jól elkeverjük.
4. Nedves kézzel labdákat formálunk a masszából, amiket sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatunk egymástól 3 cm távolságban. 
5. Nedves kanál domború felével lelapítgatjuk a golyókat, hogy "korong" formájúak legyenek.
6. 10-12 percig sütjük, míg aranybarna nem lesz. 

Ne ijedjünk meg, ha a sütőből való kivételkor még puha egy kicsit, mert ahogy hűl, úgy keményedik, de melegen is isteni.

Reggelire, tízóraira, ebédre, uzsira nagyon is ajánlom:) Akár magában lekvárral, gyümölccsel, tejjel, joghurttal, kakaóval is bátran próbáljátok ki! Gyerkőcöknek szerintem jó játék lehet reggelente, hogy a sok hozzávalóból ők válogathatják ki a nekük tetsző falatokat (habár még nincs gyerkőcöm, de én játszottam gyerekkoromban ilyet, illetve fogok is:)) Nekem a 7 darab kevésnek bizonyult, úgyhogy nyugodtan duplázzátok csak az adagot:)

Update: A blogger reggeli szeptemberre tolódik, most kaptam az infót:) De legalább eljött a nap, hogy reggeliztem:)

5 megjegyzés:

  1. Csudafinom lehet! Jól teszed, ha ezentúl reggelizel egy keveset:) Én minden reggelire zabkását fogyasztok, itt ez nagyon népszerű...olyasmi íze van mint a tejberízsnek. Fahéjat szórok rá meg egy kis mézet. Hétvégén meg van egy kis bűnözés: bundáskenyér és tsai.:))

    VálaszTörlés
  2. De jó! Finom reggeli!:)

    VálaszTörlés
  3. Nyammm, valami van velünk! Egyre járnak a kerekeink.. A héten sütöttem házi müzliszeletet :)) ennek is nekifogok, istenien néznek ki!

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm lányok:)

    Erika, majd kipróbálom a zabkását is:)

    Dett, nem csalódtam:) majd muti meg a tieid:)

    VálaszTörlés
  5. de jól néz ki, klasszak a fotók! :)
    azért remélem szeptemberig jutsz még reggelihez! ;)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...