Tudom-tudom, a január az óriás diéták, a kitágult gyomor összeszűkítésének a hónapja, de hát itt vannak néhol a megmaradt decemberi nyalánkságok, amit ugyebár vétek lenne kidobni. Sajnos akármennyire is ajándékoztam, készítettem másoknak mézeskalácsot még így is maradt rajtam és thx God, megszülethetett ez a számomra abbahagyhatatlan finomság! A sajtkrémtől enyhén sós-olvadós ízvilágot kap és csak úgy omlik szét a szánkban:) Szóval, egy-egy ilyen gólyóval bátran feldobhatjuk ezt a januárt:o)!
Hozzávalók 10 db 30g-os golyóhoz:
150 g mézeskalácsHozzávalók 10 db 30g-os golyóhoz:
125 g Philadelphia sajt
1 teáskanál vaníliakivonat
50 g porcukor
50 g vaj
50 g durvára reszelt étcsokoládé
1. A mézeskalácsot aprítógépben ledaráljuk.
2. Összekeverjük a porcukorral, a vaníliakivonattal, majd egyneműre dolgozzuk a sajtkrémmel és a vajjal.
3. Tetszőleges méretű golyóbisokat formálunk belőle, majd a hűtőben hagyjuk egy fél órát dermedni.
4. Az étcsokoládét lereszeljük, majd a golyóbisainkat bele hempergetjük.
Kifőztük 2014. január
Nagyon cukik! Kar,hogy nem sutottem mezeskalit :)
VálaszTörlés