2014. január 3.

Kókusztejes zöldborsófőzelék gyömbérrel és mentával

Hello 2014!:) Íme az első idei finomság, aminek készítése még tavalyra nyúlik vissza, de az idei többszöri elkészítésében ez nem jelenthet akadályt! Én egyszerűen addikt módon kívánom a nagy ünnepi falatozások után a zöldeket (turmix, saláta, borsó és borsó, borsó borsóval:))! Már kiskoromban is egyik kedvencem volt a klasszik zöldborsófőzelék (fehér, zöld pöttyökkel:)), de ez ízélményben maga a mennyország! Ez az ad-hoc szívből és rutinból jövő recept egy kiskukta fakanalából főtt ki:o)
Hozzávalók 4 személyre:
400 g MIRELITE zöldborsó
3 dl alaplé (vagy bio tyúkhúsleves kocka)
2 dl kókusztej
10 mentalevél
3 cm friss reszelt gyömbér

frissen őrölt feketebors
50 g pirított mandula

1. A zöldborsót 5-10 perc alatt megfőzzük annyi vízben, hogy ellepje.
2. Egy kis tálkába merünk 2 merőkanálnyi borsót, amit a kókusztej felével és a mentával egy botmixer segítségével pürésítünk.
3. A pürénket és a reszelt gyömbért is hozzáadjuk a zöldborsóhoz, illetve a maradék kókusztejet, a sót és borsot  is, majd hagyjuk egyet felforrni.
4. Pirított mandulával, illetve serrano sonkával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében