2014. január 15.

Sajtkeverék szuflé - Kifőztük 2014.január

Sajtimádóknak kötelező ez az extra gyors, ízletes sajtfelfújt. Reggelire, ebédre, vacsorára, köretnek, vendégvárónak vagy csak úgy szimplán magában! Nagyszerű felhasználása a maradék sajtoknak, minél többféléből készítitek annál zamatosabb!:)
Hozzávalók 6 szuflé tálkához:
250 vaj
125 g liszt
2 dl tej
100 g maradék reszelt sajt
1 dl főzőtejszín
3 tojás
őrölt szerecsendió
cayenne bors


1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
2. A vajat egy tálban felolvasztjuk, majd a szuflé tálainkat kivajazzuk és lisztezzük.
3. A maradék vajhoz hozzákeverjük a lisztet és megfuttatjuk rajta 1-2 percig.
4. Fokozatosan hozzáöntjük a tejet, majd a sajtot is hozzákeverjük, hogy felolvadjon.
5. Hozzáadjuk a tejszínt és a tojássárgákat is.
6. Fűszerezzük.
7. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd hozzákeverjük a sajtos részhez.
8. Az egész keveréket szétosztjuk a szuflé tálkákban és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük úgy, hogy kibuggyanjon a tálkákból.
9. Salátával, húsok mellé kitűnő választás.

Kifőztük 2014.január

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében