2014. január 17.

Gyümölcsös édeskenyér-sütemény - Kifőztük 2014.január

Egy újabb remek hasznosítása a maradékok felhasználásának ez a könnyű kis recept. Szikkadt kenyér az én házam táján mindig akad, így muszáj felhasználni idővel, most már Ti is varázsolhattok belőle se perc alatt mennyei desszertet:)!
Hozzávalók egy 15x20cm-es tepsihez:
25 dkg fehér kenyér
25 dkg szárított gyümölcs
25 g reszelt citromhéj
25 g reszelt narancshéj
1 tk őrölt fahéj
1 kk kardamom
3 dl tej
1 tojás
7 dkg barna nádcukor
8 dkg vaj
2 evőkanál muscovado cukor

1. A kenyeret egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a gyümölcsöket, a héjakat és a fűszereket.
2. Hozzáöntjük a tejet, majd a kezünkkel alaposan összedolgozzuk, összetörjük a kenyeret.
3. Hozzáadjuk a tojást és a cukrot, majd egyneműre keverjük.
4. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tepsinket kivajazzuk, kilisztezzük.
5. A vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tésztánkhoz, amit a tepsibe öntünk és megszórjuk a muscovadoval.
6. 60-70 percen keresztül aranybarnára sütjük, ha nagyon barnulni kezdene a teteje csak takarjuk le alufóliával és úgy süssük tovább.
7. Tálaláskor kockára vágva tálaljuk.

Kifőztük 2014. január

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében