2013. július 30.

Klasszikus Kedd - Paprikás krumpli

Végre egy igazi klasszik "húsos" főétel debütált NYAMMM és barátai révén:) Sok-sok szorgos kéz alkotta, így lehetett a legfinomabb, hisz mindenki kavart a maga módján rajta egyet a bográcsban és hozzá adta a saját tudását. Bárcsak lenne egy kertem, minden héten kisülne ott valami, hiszen szuper program, az ízekről és az illatfelhőről nem is beszélve! Úgyhogy hajrá, elő a grillel, bográccsal még a 40 fokban is:) Nagyjából megpróbálom 4 főre leírni Nektek a receptet, de hát itt 2x14 főre készült ez az adag, a képek pedig random készültek:)
Hozzávalók 4 személyre:
2 kg burgonya
2 fej hagyma
1 ek zsír
1 dl hideg víz
200 g kolozsvári füstölt szalonna
4 pár virsli
1 szál puha kolbász
1/2 paprika
1 paradicsom
1/4 erős paprika
3 tk fűszerpaprika
frissen őrölt bors
(őrölt kömény)

1. A burgonyákat megmossuk, megpucoljuk, majd tetszés szerint kockázzuk vagy hasábokra vágjuk, jól átmossuk és amíg várnak a sorukra, hideg vízben tároljuk.
2. A hagymát, paprikát, erős paprikát, paradicsomot finomra vágjuk.
3. A szalonnát felkockázzuk, majd forró serpenyőben kisütjük a zsírját, ha szükséges hozzáadjuk a zsírt is, majd hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt is, hogy annak is kisüljön az íze.
4. A finomra vágott hagymát üvegesre pirítjuk a szalonna kisült zsírjában, majd a tűzről lehúzva, megszórjuk a fűszerpaprikával és felöntjük a hideg vízzel. (erre azért van szükség, hogy ne keseredjen meg a paprikánk)
5. Hozzáadjuk a finomra vágott paprikákat, paradicsomot és így hagyjuk az ízeket kicsit összeérni, lassú tűzön rotyogni. 
6. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és felöntjük annyi vízzel, hogy pont ellepje.
7. Közepes lángon puhára főzzük a burgonyát, a főzés vége felé hozzáadjuk a virslit is és együtt jól összefőzzük az egészet. Ha szükséges a végén még fűszerezzük.
8. Sok-sok uborkával, kenyérrel, ki-ki tejföllel habzsolhatja is:)

1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...