2013. július 24.

Fahéjas-almás galette

Hát igen, rajta maradtam egy kicsit ezen a galette vonalon, nem csoda hiszen van benne valami:) Annyira nyári, annyira könnyű, gyors, finom, hogy kénytelen voltam minden idény gyümölccsel kipróbálni! Itt vannak a finom savanykás igazi nyári almák, úgyhogy kihagyhatatlan a szezonban! Irány a piac, alma, körte jöhet is a kosárba:)!
Hozzávalók 30 cm-es galette-hez: (én 2x18 cm-eseket készítettem)
160 g tönköly búzaliszt
125 g puha vaj
60 g darált mandula
100 g porcukor (porXukor)
1 tojás
4 alma
fél citrom leve
2 tk őrölt fahéj
1 ek nyírfacukor

1. A lisztet és az őrölt mandulát összekeverjük, majd összemorzsoljuk a puha vajjal.
2. Hozzáadjuk a porcukrot és a tojást is, egyneműre gyúrjuk, majd folpackba csomagolva minimum 4 órára hűtőbe tesszük.
3. Az almákat megmossuk, majd vékony szeleteket vágunk belőlük.
4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
5. Hűtőből kivéve lisztezett deszkán 2-3 mm-es lappá nyújtjuk a tésztánkat, majd tetszés szerinti kört szabunk ki belőle.
6. A kinyújtott lapunkra szép sorban rárakosgatjuk a felszeletelt almákat úgy, hogy a tészta széleitől minimum 3 cm-es részt kihagyunk.
7. Meglocsoljuk a citrom levével, megszórjuk a a fahéjjal összekevert cukorral.
8. A széleket körben felhajtogatjuk és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...