Ez a nyár nekem most a gyors és könnyen elkészíthető falatokról szól. Teljesen behálóztak a különféle ízú mártogatósok, a mellé ehető, szintén tunkolható finomságok. Ez a gouda sajtos változat már készült húsok mellé, szendvicsbe, pitával, grillezéskor vagy csak úgy magában sem utolsó! Elő a mártogatni valókkal!:)
Hozzávalók 4 személyre:
2 fokhagymagerezd1 újhagyma
50 g Philadelphia krémsajt
200 g reszelt Gouda sajt
2 evőkanál reszelt torma
2 teáskanál fehérborecet
80 g tejszín
só
frissen őrölt bors
1. A krémsajtot összekeverjük a reszelt gouda sajttal.
2. A fokhagymagerezdeket lereszeljük, az újhagymát finomra vágjuk és hozzáadjuk a sajtos keverékünkhöz.
3. Belekeverjük a tormát, a fehérborecetet és a tejszínt is.
4. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
5. Minimum 1 órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
6. Tálaláskor friss újhagymával és őrölt feketeborssal díszítjük, pitával, friss baguette-el, zöldségekkel tálaljuk.
Kifőztük 2013. július
Kifőztük 2013. július
Nagyon tetszik. :) Biztos kifogom próbálni. :)
VálaszTörlésHmmm, ez viszem én is, mi is nagyon szeretjük a mártogatósokat! :-)
VálaszTörlésés, hogy ne ismételjem az előttem szólókat, csak kiegészítem: a fotóid is prímák! :)
VálaszTörlés