2013. július 11.

Gouda sajtos mártogatós tormával - Kifőztük 2013.július

Ez a nyár nekem most a gyors és könnyen elkészíthető falatokról szól. Teljesen behálóztak a különféle ízú mártogatósok, a mellé ehető, szintén tunkolható finomságok. Ez a gouda sajtos változat már készült húsok mellé, szendvicsbe, pitával, grillezéskor vagy csak úgy magában sem utolsó! Elő a mártogatni valókkal!:)
Hozzávalók 4 személyre:
2 fokhagymagerezd
1 újhagyma
50 g Philadelphia krémsajt
200 g reszelt Gouda sajt
2 evőkanál reszelt torma
2 teáskanál fehérborecet
80 g tejszín

frissen őrölt bors

1. A krémsajtot összekeverjük a reszelt gouda sajttal. 
2. A fokhagymagerezdeket lereszeljük, az újhagymát finomra vágjuk és hozzáadjuk a sajtos keverékünkhöz. 
3. Belekeverjük a tormát, a fehérborecetet és a tejszínt is. 
4. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 
5. Minimum 1 órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
6. Tálaláskor friss újhagymával és őrölt feketeborssal díszítjük, pitával, friss baguette-el, zöldségekkel tálaljuk.

Kifőztük 2013. július

3 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik. :) Biztos kifogom próbálni. :)

    VálaszTörlés
  2. Hmmm, ez viszem én is, mi is nagyon szeretjük a mártogatósokat! :-)

    VálaszTörlés
  3. anica inkognitóban2013. július 11. 21:55

    és, hogy ne ismételjem az előttem szólókat, csak kiegészítem: a fotóid is prímák! :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...