2013. július 5.

Whiskys karamellpuding - Kifőztük 2013.július

Naná, hogy a hétvégére is desszert dukál:) Péntek van, úgyhogy jöhet némi alkohol is a süteménybe, vigyázat itt komoly a mennyiség, mindössze egy evőkanál, de ki is hagyhatjátok, ha nem szeretitek és akkor lesz egy amúgy sem szimpla karamellás pudingotok. De szerintem az ízélmények miatt kötelező:)
Hozzávalók 6 adaghoz:
220 g nádcukor
1 dl víz
1 dl habtejszín
110 g barna cukor
50 g étkezési keményítő
1 tk só
8 dl tej
4 tojássárgája
1 tk vanília kivonat
1 ek whisky

1. A vízben feloldjuk közepes lángon a nádcukrot, magasabbra vesszük a lángot és aranybarnára karamellizáljuk.
2. Hozzáadjuk a tejszínt és simára keverjük.
3. Egy másik edényben összekeverjük a keményítőt, a barnacukrot és a sót.
4. Elkeverjük a tejben és felforraljuk.
5. Hozzáadjuk a karamellkrémet és egyneműre keverjük.
6. Egy kis edényben a tojássárgákat felverjük. Hozzákeverünk egy fél csészényi karamell krémet és egyneműre keverjük, majd hozzáöntjük a tojásos keveréket a pudinghoz. Közepes lángon tovább főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Húzzuk le a tűzről, hozzáadjuk a vaníliát és a whiskyt.
7. Poharakba tálaljuk és minimum 4 órára behűtjük. Tejszínhabbal tálaljuk, kakaóporral leszórva tálaljuk.

Kifőztük 2013. júliusi számából letölthető

6 megjegyzés:

  1. Csak tippelel, a cs az csésze,mint cup??

    VálaszTörlés
  2. igen igen, de átírom h egyértelműbb legyen köszi:)

    VálaszTörlés
  3. Na inkább kiírtam, ahogy a Kifőztükbe kiszámoltam a pontos arányokat:)

    VálaszTörlés
  4. Már a FB-on is megcsodáltam, nagyon jól hangzik. Azt az 1 evőkanálnyi whisky-t remélem férj nem veszi észre, hogy hiányzik az üvegből, hétvégén elkészítem.

    VálaszTörlés
  5. Én olyan fárasztó napon vagyok túl, hogy két kanál alkoholt kérnék bele...lehet róla szó? ;-)

    VálaszTörlés
  6. Köszi Kriszta:) Biztosan nem veszi észre, itthon se szokták:D

    NAná kedves teller-cake:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében