2013. augusztus 5.

Hideg kardamomos őszibarackkrémleves - Kifőztük 2013. augusztusi szám


Finomabbnál finomabb barackokkal futottam össze az elmúlt pár hétben így sokszor volt már terítéken ez a frissítő nyári gyümölcsleves:) Ebben a nagy hőségben nem is kívánok nagy fogásokat, így tökéletes választás ebéd és vacsora gyanánt is! Ki ne hagyjátok, amíg ilyen finom barackokra lehet szert tenni! Nem mellesleg tesókám és NY kedvence is:) Kifőztük augusztusi számából is megszerezhetitek sok más ínycsiklandozó recepttel együtt:)
Hozzávalók 4 személyre:
0,5 kg őszibarack
90 g  nádcukor
200 g víz
60 g habtejszín
0,5 dl fehérbor
1 citrom reszelt héja
fél citrom leve
2 tk kardamom
1 kk fahéj
díszítés: friss barack, friss mentalevél

1. A barackokat forrásban lévő vízbe helyezzük pár percre, majd rögtön áttesszük hideg vízbe, így könnyen megszabadulunk a héjától. Feldaraboljuk a barackokat.
2. A cukorból és a vízből szirupot főzünk, majd hozzáadjuk a barackokat a kardamomot, a fahéjat és 5-8 perc alatt összefőzzük.
3. Lehúzzuk a tűzről, majd botmixerrel pürésítjük.
4. Hozzáadjuk a tejszínt, a bort, a citrom héját és még pár percig főzzük.
5. Tálalás előtt teljesen kihűtjük, majd friss mentalevelekkel, barack szeletekkel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében