2013. augusztus 16.

Cheddar sajtkrémleves - Kifőztük 2013.augusztus

A 40 fokból lekerültünk a 20-asokhoz az időjárást tekintve, így akár jöhetnek vacsora gyanánt a melegebb levesek is, legalább is én minden este didergek:) Melengessetek levessel:)!
Hozzávalók 4 személyre:
6 ek vaj
1 finomra vágott vöröshagyma
2 finomra vágott közepes zellerszár
2 reszelt répa
2 fokhagyma gerezd
¼ c tönkölyfehérliszt
1,5 l csirkealaplé
250 g Cheddar sajt
1 tk dijoni mustár
½ tk Worchester szósz

frissen őrölt bors
crouton/cayenne bors

1. Közepes lángon a vajat megolvasztjuk.
2. Hozzáadjuk a hagymát, a zellert és a reszelt répát és 8-10 percig főzzük, hogy kicsit összefonnyadjanak.
3. Hozzáadjuk a fokhagymát is, majd leszórjuk a liszttel és összekeverjük.
4. Hozzáöntjük a csirkealaplevet és 35-40 percig kis lángon tovább főzzük.
5. Lehúzzuk a tűzről és botmixerrel pürésítjük.
6. Kis lángon főzzük tovább, a sajtot kis részletekben hozzákeverjük, várunk amíg teljesen felolvad, majd a mustárt is hozzáadjuk.
7. Meglocsoljuk a Worchester szósszal, sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük.
8. Cayenne borssal megszórva, croutonnal tálaljuk.

Kifőztük 2013. augusztus

1 megjegyzés:

  1. Érdeklődnék, hogy az "¼ c" az mennyi liszt? Köszi

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében