2013. április 19.

Kecskesajtos burgonyakrokett - Kifőztük 2103.április

Egészen eddig nem voltam nagy barátságban a kecskesajttal, de ez a krokett kéremszépen minden ellenérzetemet eltüntette! Bátran kínáljátok még annak is, aki nem szereti a kecskesajtot, hisz csak egy kis plusz ízt ad. Tökéletes ízharmónia a pirított mandulaforgácsba forgava! Köretként vagy csak magában mártogatóssal is mennyei manna! Szintén Kifőztük magazinos megjelenés, és naná, hogy még mindig tölthetitek bátran ingyenesen a magazint:)
Hozzávalók 18 db kroketthez:
300g pucolt burgonya
50g vaj
1 tojássárgája
70 g lágy kecskesajt

frissen őrölt fekete bors
3 ek finomliszt
olaj a sütéshez
a bundához:
50 g liszt a hempergetéshez
100 g összetört, szeletelt mandula
1 tojás felverve, csipet sóval

1. A burgonyát meghámozzuk, kockázzuk és hideg sós vízben megfőzzük, majd leöntjük róla  a vizet. 2. Hozzáadjuk a vajat és burgonyanyomóval összetörjük.
3. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojássárgáját és belecsipkedjük a lágy kecskesajtot is.
4. Hozzákeverjük fokozatosan a lisztet is, majd mikor már egyneművé kevertük a hűtőbe tesszük az egész masszát kb. fél órára.
5. Hűtőből kivéve négy részre osztjuk a kecskesajtos keverékünket és lisztezett felületen mindegyikből egyesével hosszú kígyót formázunk. 5 cm-es darabokra szeleteljük, lágyan belisztezzük és hűtőben pihentetjük még egy fél órát.
6. Most következik a panírozás. Minden egyes krokettet először lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a mandulába forgatjuk. Fél órára a hűtőben haygjuk pihenni.
6. Bő olajat hevítünk, majd négyesével 4 percig sütjük forgatgatva a krokettjeinket. Papírtörlőn lecsepegtetjük és fogyasztásig melegen tartjuk. Húsok mellé köretként, de magában is tökéletes.

1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...