2013. április 22.

Epres-rebarbarás kuglóf - Kifőztük 2013.április

Mi mással kezdjük ezt a csodás hétfői napot, mint édessel?! Muszáj kárpótolni a hét első napja elleni negatív érzéseket egy kis boldogság hormonnal! Amióta beköszöntött a tavasz, nekem még nehezebben indulnak a hétfők, de ahogy valami isteni édes csábítással találkozom egyből mosolygok:) Indítsátok Ti is desszerttel a hétfőket:) Eper-rebarbara kombó a kedvenc párosításom és a jó hír, hogy már mindkettővel találkozhattok a piacon, de az igazi ízre (és árra) még 1-2 hónapot várnunk kell! Aki nem bírja ki, mint én, annak indulhat is az eper-rebarbara szezon! Szintén Kifőztük magazinban jelent meg!
Hozzávalók egy 15-17 cm átmérőjű kuglófformához:
3 tojás
22,5 dkg cukor
1 teáskanál vaníliás cukor
5 dkg vaj
1 dl tej
21 dkg finomliszt
2 teáskanál sütőpor
csipet só
2 lime reszelt héja
1 lime leve
9 dkg friss eper
1 szál rebarbara
3 dkg porcukor
1 evőkanál liszt a hempergetéshez

1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
2. A formánkat kivajazzuk, lisztezzük.
3. Egy tálban keverjük habosra a tojásokat, a cukrot és a vaníliáscukrot.
4. A vajat felolvasztjuk, majd összekeverjük a tejjel és az egészet a tojásos keverékünkhöz öntjük.
5. A lisztet, a sütőport, a lime héját és a sót összekeverjük, majd ezt a keveréket is fokozatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásos masszánkhoz.
6. Hozzáadjuk a kifacsart lime levét is.
7. A rebarbarát és az epret vékonyan felszeleteljük, majd a porcukorba és a lisztbe forgatva hozzáadjuk a tésztánkhoz.
8. A kivajazott, lisztezett formánkba öntjük a tésztát és 30-35 perc alatt tűpróbáig sütjük. Hagyjuk a formában kihűlni.

Lekvárral, vajjal, nutellával, tea-kávé mellé, reggeli, uzsi, vacsi előtt, közben helyett nagyon is jóóóó:)

2 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében