2013. április 23.

Klasszikus Kedd - Spenót

Ki ne ismerné a klasszikus zöld mumust a spenótot?:) Bevallom őszintén, nekem sosem volt a kedvencem, sőt menekültem, ha a közelemben láttam (a sóskától még mindig rettegek:)). A sorsfordító pont, akkor érkezett el, mikor is nem volt mit tenni nagyon éhes voltam és nem volt sok választásom NY anyukájánál ez volt terítéken és kénytelen voltam megkóstolni. Milyen jól tettem:) Azóta imádom, de persze csak NY anyukájának a kezei közül kikerült egyedeket, a receptet is megosztotta velem (amit nagyon köszönök:)), szóval, aki küzd a spenóttal, annak itt is van a "bájital":) 
Hozzávalók 4 személyre:
0,5 kg friss spenótlevél (vagy 450 g mirelit parajpüré)
50 g liszt
50 g vaj + 30 g a spenótlevelekhez
200 ml forró tej
2 zsemle
400 ml tej
1 fokhagyma gerezd
200 ml tejföl

1. A friss spenótleveleket vajon megpároljuk, majd sózzuk. (Ha pürét használunk, akkor csak elég kiolvasztanunk)
2. A zsemléket tejbe áztatjuk.
3. Fokhagymás vajas rántást készítünk. A felolvasztott vajban a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, majd a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk, a tűzről lehúzva forró tejjel csomómentesre keverjük.
4. A párolt spenótleveleket, a kinyomkodott zsemlét hozzáadjuk, majd botmixerrel az egészet pürésítjük.
5. Hozzáadjuk a tejfölt, ha szükséges lazítani még az állagán, akkor tejjel tovább turmixoljuk. Ízlés szerint sózzuk.

Tükörtojással, fasírttal, virslivel, de magában is egy szuper fogás:) Popeye is megirigyelheti:)

2 megjegyzés:

  1. Már a nagymamám is így csinálta, én is így készítem, így nagyon-nagyon finom!!! Nem tudom, hogy hogy nem lehet szeretni! Amikor ismerőseimnek mondtam, hogy tejben áztatott zsemlével készítem, teljesen ledöbbentek. Nagyon szeretem pofézlivel, vagyis bundás zsemlével feltétként.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében