2013. április 15.

Mogyoróval és parmezánnal töltött gomba pestóval - Kifőztük 2013.április

Itt a tavasz! Nyomás piknikezni:) Pléd fűbe leterít, piknik kosár kinyit, frissítő nyalánkságok dobozból ki, tányérra rá, zene on, könyv elő, kutyus ha van még jobb és mehet is a habzsidőzsi! Jajj, de vártam már! Ti is?:o) Akár vele is mehettek ám a rétre:)
Hozzávalók 2 személyre:
A gombához:
8 db nagy kalapú lapos gomba
1 gerezd fokhagyma
fél salotta hagyma
5 dkg pirított, török mogyoró
1 kis csokor petrezselyem
5 dkg reszelt parmezán
2 dkg vízi torma
olívaolaj

frissen őrölt fekete bors
Pestóhoz (kb. 8 adag):
5 ek fenyőmag
4 gerezd fokhagyma
4 csokor bazsalikom (nekem 4 tele töltött tenyérnyi:))
2 dl olívaolaj
10 dkg durvára reszelt parmezán
frissen őrölt fekete bors


1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. 
2. 6 db gombát megtisztítunk, a szárukat eltávolítuk, bedörzsöljük olívaolajjal és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket kalapjukkal lefelé fordítva. Kb. 15 percig elősütjük a kalapjainkat. 
3. A hagymát és a fokhagymát ledaráljuk. 
4. A maradék két gombát is megtisztítjuk, majd ledaráljuk. 
5. A törökmogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd daráljuk (vagy veszünk készen pirítottat). A petrezselymet és a vízi tormát finomra vágjuk.
6. Egy serpenyőben evőkanálnyi olívaolajat hevítünk, majd a darált hagymákat és a gombát megpirítjuk rajta. Sózzuk, borsozzuk. 
7. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a mogyorót, a petrezselymet, a vízi tormát és majdnem az összes parmezánt. 
8. Kivesszük a sütőből a gombáinkat, sózzuk, borsozzuk őket. Töltsük meg mindegyik kalapot a gombás töltelékünkkel és mindegyik tetejét szórjuk meg parmezánnal. 
9. 10 perc alatt aranybarnára sütjük, majd még melegen pestóval tálaljuk. 
10. A pestóhoz  fenyőmagot száraz serpenyőben megpirítjuk. Folyamatosan figyelgessük, mert könnyen megég. Ha már finom illatos és színe is kezd lenni, akkor jó. Kézi mixerrel felaprítjuk, majd hozzáadjuk a bazsalikomot, a fokhagymát, a parmezánt és az olívaolaj háromnegyedét és tovább pürésítjük. Ha már egyneművé kevertük, akkor sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a maradék olívaolajat.

Kifőztük 2013.április

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében