Amióta világ a világ és az eszemet tudom, mindig is vonzott a whoopie pie, ez az édes kis semmiség! Kifőztük magazinnak hála végre elkészült az én whoopie-m is:) Első ránézésre mindig a macaron jutott eszembe róluk, de hát közük sincs hozzá....sokkal, de sokkal puhább és omlós süti falatokra gondoljatok! Ne húzzátok az időt úgy, mint én, álljatok neki mihamarabb! Ez a recept is az áprilisi Kifőztükben jelent meg! Töltsétek le ingyenesen na és bátran itt:o)!
Hozzávalók kb 30 darabhoz:11,5 dkg puha vaj
20 dkg cukor
1 tojás
1 teáskanál vaníliakivonat
2 teáskanál fehérborecet
3 dkg kakaópor
220 ml tejföl
1 teáskanál szódabikarbona
24 dkg liszt
2 teáskanál piros ételfesték
Fahéjas töltelékhez:
12,5 dkg Philadelphia krémsajt
3 dkg puha vaj
18 dkg porcukor
1 teáskanál vaníliakivonat
1 teáskanál fahéj
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. Összekeverjük a lisztet, a kakaóport és a szódabikarbonát.
3. Egy másik tálban a vajat felhabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és egyneműre keverjük.
4. Egy kis edényben összekeverjük az ecetet, a vaníliát, az ételfestéket és hozzáadjuk a tojásos keverékhez.
5. Belekeverjük a lisztes keverékünk felét, majd a tejföl felét és ezt ismételjük meg, addig keverjük, amíg sima, egynemű nem lesz a masszánk.
6. Egy sütőpapírral bélelt tepsire habnyomózsákkal, vagy egy teáskanállal kis halmokat készítünk, majd 10-12 perc alatt megsütjük a kis korongjainkat.
7. A sütőpapíron hagyjuk kihűlni, közben elkészítjük a töltelékünket.
8. A puha vajat habosra keverjük a krémsajttal, hozzáadjuk a porcukrot, a fahéjat, a vaníliakivonatot és jól összekeverjük. Töltésig a hűtőben tároljuk. Amint kihűltek a korongjaink a fahéjas krémmel összetapasztjuk őket.
klassz a recept, eddig szerintem itthon ismeretlen volt, pedig olyan finom! Tudtad, hogy Amerikában marshmallow krémmel ragasztják össze? A Tiéd ennél fényévekkel jobb! :-)
VálaszTörlésEskü ki fogom próbálni, nálam a macaron nem volt nyerő, így ezzel teszek egy próbát!
VálaszTörlésKöszi Anikó! Na megnézem azt a marshmallow verziót is:)
VálaszTörlésDe jó Eszter! Ezzel biztos nagy sikered lesz:) A piros szín dominánsabbá tételéhez rakj bele nyugodtan picit több ételfestéket! Természetesen az a jobb, ha természeteset használsz:) Jó sütögetést:) Várom a fótokat:)