2013. április 8.

Cupcake heaven IV. - Rózsás-málnás cupcake

Itt is van a cupcake készítő tanfolyam utolsó kis mintapéldánya. Málnás, rózsás, financier kell ennél több? Nekem nem:) 
Hozzávalók 24 darabhoz:
Financier:
125 g tojásfehérje
75 g darált mandula
75 g porcukor
75 g kristálycukor
60 g liszt
csipet só
125 g vaj
Krémhez:
250 g mascarpone
250 ml habtejszín
200 g málna
2 ek nyírfacukor
1 kk rózsavíz

1. A sütőt előmelegítjük 160 fokra, a muffin tepsit kibéleljük papírkapszlikkal.
2. A barna vajhoz a vajat egy lábosban megolvasztjuk, megbarnítjuk (nem kell kevergetni, amikor már mogyoró illatú, akkor lehúzzuk a tűzről). Hűlni hagyjuk.
3. A tojásfehérjét simára keverjük az összes többi hozzávalóval.
4. A vajat leszűrjük, a masszánkba csurgatjuk és elkeverjük.
5. A papírkapszlikat megtöltjük 3/4 részig a masszánkkal és kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
6. A krémhez a málnát a cukorral felolvasztjuk, pürésítjük, átpasszírozzuk.
7. A mascarponét kihabosítjuk a tejszínnel és belekeverjük a kihűlt málna pürénket, majd a rózsavizet is.
8. A krémet habzsákba töltjük, és rózsaformákat nyomunk a financier-ek tetejére.
Recept: Márk Szonja (Édesem blog, Makifood Főzőiskola)

3 megjegyzés:

  1. Szeretem a rózsavízzel készült finomságoka.
    Az a pici rózsa nagyon jól mutat a hófehér habon :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében