2013. április 29.

Ezüstkeksz - Blogkóstoló 8.

Már sajnos régen vettem részt blogos játékokon, de végre újra beálltam a sorba:) A Blogkóstoló ezen fordulójában Chef Viki blogja jutott nekem, ahonnan legalább 5-6 recept még elkészítésre vár, de elsőre ez az ezüstkeksz keltette fel az érdeklődésemet, mák rajongó révén. Igazi teadélutános, kávé mellé illő nyalánkság (már aki kávézik, mert nekem max. kakaó mellé:)). Köszönöm a szuper receptet, biztosan sokszor fog még készülni!
Hozzávalók 24 db kekszhez:
tésztához:
250 g liszt
50 g darált mák
1/2 tk őrölt fahéj
1 kk mézeskalács fűszerkeverék
csipet só
1 kk sütőpor
1 tojás
100 g porXukor (porcukorral egy az egyben helyettesíthető)
100 g olvasztott vaj
1 kk vaníliakivonat
1/2 citrom reszelt héja
forgatáshoz:
50 g xilit/kristálycukor

1. A száraz hozzávalókat egy nagy tálban összekevejük.
2. Egy másik tálban a tojást habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a vaníliakivonatot, a citrom héját és végül a szárazanyagokat is hozzá gyúrjuk.
3. A tésztát min. 3-4 órára hűtőbe tesszük.
4. A hűtés után diónyi golyókat formálunk a tésztából és kristálycukorban meghempergetjük.
5. A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
6. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a golyókat és 12 percig sütjük őket. Ha az aljuk színesedik, akkor készen vannak.
7. Tepsin hagyjuk kihűlni, majd fémdobozban tároljuk fogyasztásig.

3 megjegyzés:

  1. Bármely recept, mely mákot tartalmaz - jöhet; például ez is!

    VálaszTörlés
  2. De jó, kedves Muskátli Büfé, akkor ugyanolyan "mák" rajongók vagyunk:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szuper lett! Nekem jöhet a kávé mellé is :)! Köszi a játékot!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...