2013. március 25.

Cupcake heaven - Makifood - vol.1. Répatorta cupcake

Képzeljétek én még sosem nyertem szinte semmit életemben, legalábbis nem jut eszembe semmi, de most először múlt héten a Mandulasarok blog szerzőjétől, Noémitől nyertem egy alkalmat a Makifood főziskolába, méghozzá desszert témában:) Márk Szonja (Pastrami cukrásza, Édesem blog szerzője) kezei alatt ügyeskedhettünk cupcake témakörben. Örömmel jelentem végre megvannak az alap cupcake tésztáim, egyszerűen tökéletesek. Puha, nem száraz, elmondások alapján pont elég édes ahhoz, hogy a tetejére még ráférjenek a habos-babos szintén nem édes díszek. Nagyon jó hangulatú sütés kerekedett és rengeteg dolgot tanultam Szonjától (díszítés, barna vaj, marcipán színezés, marcipán formák, alaptészták), amit ezúton is köszönök. A környezet és a konyha felszereltsége is kiváló, úgyhogy nagyon ajánlom az iskolát mindannyiótoknak, ha tanfolyamra támad kedvetek menni. Én még biztosan ellátogatok, na meg a Pastramiba is, hogy kóstolhassam Szonja remekműveit:)
Szinte blogger ismerkedős hétvégém is volt egyben, hisz itt is volt szerencsém megismerni Lindát, a Konyhalál blog szerzőjét, illetve Katucikonyhával továbbra is jókat nevettünk, ahogy eddigi találkozásaink során is:o) 

Négyféle cupcake készült, amit a következő pár napban szép sorjában be is mutatok Nektek:
Répatorta cupcake citrusos krémsajtos krémmel
Húsvéti cupcake - Devil's Food kakaós muffin csoki ganache-val
Rózsás-málnás cupcake
Citromos habcsók cupcake

Répatorta cupcake citrusos krémsajtos krémmel
Hozzávalók kb. 16 muffinhoz:
55 g olvasztott vaj
90 ml olívaolaj
2 tojás
100 g nyírfacukor
50 g nádcukor
1 tk citromlé
1/2 tk vaníliakivonat
125 g liszt
3/4 tk sütőpor
3/4 tk szódabikarbóna
csipet só
csipet frissen reszelt szerecsendió
155 g reszelt sárgarépa
40 g dió
55 g kókuszchips
krémhez:
225 g krémsajt
85 g puha vaj
1 tk vaníliakivonat
60 g porcukor
1 narancs reszelt héja
1 citrom reszelt héja
1 ek citromlé

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a muffinformát kibéleljük papírkapszlival.
2. Összekeverjük az olvasztott vajat és az olajat.
3. A cukrokkal habosra keverjük a tojásokat, hozzáadjuk az olajas keveréket, a vaníliát és a citromlevet.
4. Átszitáljuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a szerecsendiót.
5. Apránként keverjük hozzá a folyékony keverékünkhöz. 
6. Adjuk hozzá a sárgarépát, a diót és a kókuszchipset.
7. töltsük 3/4 részig a papírkapszlikat a masszánkkal, majd süssük 20-25 percig.
8. Díszítés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez:
1. Fontos, hogy a vaj és a krémsajt szobahőmérsékletű legyen, akkor tudjuk jól kikeverni a krémet. A vajat és a krémsajtot habosra keverjük, majd hozzá adjuk a vaníliát, a porcukrot, majd a citrus héjakat.
2. Habzsákból tetszés szerint csúcsokat formázunk a süteményeink tetejére. (Mi marcipánból mini répákat készítettünk és azzal díszítettük pluszban, de a szórócukrok használata határtalan lehetőséget nyújt:))
Morvai Linda képe
Morvai Linda képe
Morvai Linda képe
Dolgoznak a bloggerek:)
Mennyi fej!

4 megjegyzés:

  1. persze hogy Te mini formában csináltad :)))

    VálaszTörlés
  2. De szuper lett a beszámoló! Örülök, hogy jó volt! :)

    VálaszTörlés
  3. Köszi Noémi! Szuper volt:)

    Naná, h kicsiben is:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jól éreztem magam, jó volt végre újra találkozni! Szuper beszámoló, puszillak! :) A receptet vittem. :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...