2013. február 14.

Be My Valentine! - Kókuszos csoki nyalóka

Valentin nap ide vagy oda, ki szereti, ki nem, nekem igazából ugyanolyan nap mint a többi, hisz minden nap szeretek és ez nem csak a szerelemről szól. Nagyon kedves emlékem, amikor tinédzser koromban pontosan 15 évvel ezelőtt ezen a napon valaki elrejtett egy szívecskés plüss állatot az iskolatáskámba és én egész nap csak találgattam és reménykedtem, hogy ki lehetett:) Sosem derült ki az igazság tavaly nyárig, ugyanis a 10 éves osztálytalálkozónkon megtudtam, hogy az volt akire gondoltam:). Ebből a tanúlság, hogy nem csak ma, de mindennap meglephetitek titokban szeretettel a titkos kis "vágyatokat",  de javaslom, a legjobb  azért még mindig, ha szemtől szemben teszitek. Ki tudja ki-miről marad le:o) Szóval sok mosolyt, szívecskét és szeretetet mára (IS):)
Hozzávalók 6 db nyalókához:
100g jó minőségű étcsokoládé (min.60% kakaótartalmú)
100 g tejcsokoládé
kókuszreszelék
6 db nyalóka pálca
szilikonos forma

1. A csokoládékat daraboljuk, majd a 2/3-át egy edényben vízgőz felett megolvasztjuk. 
2. Amint felolvadtak, lehúzzuk a tűzről és hozzá keverjük a maradék 1/3 rész csokoládét is. Addig kevergetjük még szép egynemű nem lesz a csokoládénk. (Kezdetleges temperálás:))
3. A szilikonos formánkat megtöltjük a csokoládéval, beleszúrjuk a pálcikát és leszórjuk kókuszreszelékkel.
4. Óvatosan hűtőbe helyezzük szilárdulni és kb. 15 perc után fogyaszthatjuk is.

Rettentő egyszerű, gyorsan elkészíthető, nagyon mutatós és annyira finom! Én 3 pálcával el is pusztítottam:) Bármivel ízesíthetitek pluszban a csokoládét és milliónyi lehetőség van a díszítésre is, csak a fantáziátokra van bízva! Jó csokizást:) A szív alakú táblákért nagy-nagy köszönet a csipkedesign.hu-nak! Látogassatok be hozzájuk egy igazi csupaszív, mosolygós családnak köszönhető ez a sok gyönyörűség, amit az oldalukon láthattok! Ja, és bármit elkészítenek, úgyhogy a fantáziátoknak itt tényleg semmi sem szab határt:)
A menta tábláért köszönet a SKANDI Trendnek, mindenképp nézzétek meg a weboldalt, hisz a legmenőbb konyhai és lifestyle cuccokat most náluk lehet beszerezni, ők is egy szuper családias, mosolygós, jókedvű csapat:) Csemegézésre fel!
Naná, hogy megégettem magam sütés közben:)
Tchibo csoki nyalóka forma

2 megjegyzés:

  1. Hihi, Anyukám, nagyon jópofák ezek a képek!Meg persze a Csokinyalóka is, de azért Ny-nak is is hagytál belőle?:))))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon mutatósak, és az ízük is szuper lehet :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...