2012. november 22.

Mandulás-narancsos csokoládétorta

Egy szülinaposnak készült hipp-hopp felindulásból ez a gyorsan elkészíthető szülinapi csokoládés torta. A szezámmagos csokoládétortát vettem alapul és ezt alakítottam át, hogy mégis csak legyen valami egyedi, újdonság benne. Ő lett belőle. Jelentem elfogyott, és az ünnepelt szerint élete legfinomabb tortája volt, itt is köszönöm a dícséretet:) Nagyon sajnálom, hogy pont itt az ünnepek közeledtével nem tudok sűrűbben új és jobbnál jobb recepteket hozni Nektek, de remélem ez hamarosan változni fog:) Addig is: Gyertek el 2012. december 8-9-én a Dining Guide Street Food Showra megkóstolni a bloggerek csodáit, köztük NYAMMM-ot is! további részletekkel később érkezem:) 
Hozzávalók egy 20 cm-es tortaformához:
120 g vaj
50 g narancsos étcsokoládé (min.70%)
1 narancs reszelt héja
100 g szeletelt mandula
3 tojás
150 g nádcukor
50 g holland kakaópor
100 g liszt
vaj a forma kikenéséhez

1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
2. A vajat és a csokoládét gőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk a reszelt narancs héját, majd félre tesszük hűlni.
3. A lisztet összekeverjük a kakaóporral.
4. A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a lisztes és az olvasztott vajas-csokoládés keveréket is.
5. A formánkat kivajazzuk, majd egyenletesen eloszlatjuk benne a szeletelt mandulát, úgy hogy mindenhol fedje a formánkat.
6. Beleöntjük a masszánkat a formába és 20-25 perc alatt megsütjük úgy, hogy a közepe még remegős/folyós legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében