2012. november 8.

Sütőtökös kuglóf

Szert tettem életem első kisebb kuglóf formájára és nyomban kiszerettem volna próbálni. Adott volt itthon egy kis sütőtök, így már össze is állt a kép, már csak kutakodnom kellett szimpatikus receptek között, míg végül ráleltem erre. Beköszöntött a tél is, úgyhogy jöhetnek a finomabbnál finomabb ünnepi sütemények a hétköznapokon is egy bögre forralt bor kíséretében:)
Hozzávalók egy kis kuglóf formához (18 cm átmérőjű) (2 dl bögre)
2 bögre liszt
1 bögre zabpehely
1 sütőpor
4 tojás
1,5 bögre cukor
2/3 bögre növényi olaj
2 bögre sült sütőtök püré
csipet só
2 tk fahéj
1 tk mézeskalács fűszerkeverék
1 narancs frissen reszelt héja

1. A sütőtököt megsütjük, villával vagy botmixerrel pürésítjük.
2. A száraz hozzávalókat összekeverjük.
3. A tojásokat habosra verjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat a pürét és végül a száraz keverékünket.
4. Vajjal kikent és lisztezett formába öntöm a masszánkat.
5. 180 fokos előmelegített sütőben 40-50 percig tűpróbáig sütjük.

Kakaóval, teával, csokoládéval bevonva az igazi. Én most csak porcukorral szórtam le, de így sem tartott ki sokáig:)

Recept innen. Köszönöm!

3 megjegyzés:

  1. Hú de guszta, és milyen csinos!:) Akkor most Téged is elkap a kúglóf-láz:-) Nagyon klassz kis desszert!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik, és aranyos a kuglóf-formád is! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki :) Olyan szép színe van!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében