2012. november 29.

Csokoládés keksz variációk - Narancsos-citromos

Az elmúlt pár hétben minden összejött, hogy elkerüljem a konyhám, de hát vannak ilyen időszakok:) Ezek a csokoládés kekszek voltak az elsők hetek óta a konyhámban, amik újra visszahozták a kedvemet. Nem is tudom, hogy az ízükkel, illatukkal vagy csak szimplán azzal az érzéssel, hogy újra "kikapcsolok" örvendeztettek meg leginkább, de a lényeg, hogy isteniek, elfogytak és mosolygott, akinek épp jutott:) Ja és azóta kekszeken morfondírozok, úgyhogy ma is készül majd egy:)
Hozzávalók 20 darabhoz:
100 g vaj
190 g barnacukor
125 g liszt
50 g étcsokoládé
1 narancs/vagy citrom reszelt héja
25 g holland kakópor
1 kk szódabikarbóna
2 tojás
csipet só

1. A csokoládét a vajjal gőz felett megolvayztjuk, majd bele reszeljük a narancs vagy a citrom héját, vagy esetleg mindekettőt, attól függően milyen ízvilágot szeretnénk.
2. Hagyjuk kicsit hűlni, majd a többi hozzávalót hozzáadva, egyneműre keverjük a tésztánkat és hűtőben pihentetjük minimum 1 órát.
3. A tésztából diónyi nagyságú labdákat görgetünk a tenyerünkben és egyesével 3-4 cm-re (szét fognak terülni) rakosgatjuk őket egy sütőpapírral bélelt tepsire. Egy pohár aljával, vagy a kezünkkel lelapítgatjuk őket, hogy korong alakúak legyenek.
4.180 fokon 10-12 percig sütjük őket.

Habos kakaóval, otthon kucorogva az igazi páros:)

2 megjegyzés:

  1. Csokis keksz :) hatalmas NYAMMMMM!!!

    VálaszTörlés
  2. A kekszek a gyengèim!!! Nemcsak a kekszkiszúrókat, hanem a keksz recepteket is gyűjtögetem!..úgyhogy ezt a narancsos-kakaós finomságot is vittem....szerintem kekszet sütni csudajó dolog!!!! :D

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...