Szezon ide vagy oda, hónapok óta szemeztem az utolsó sütőtökkel a konyhámban, hogy na kezdjünk már vele valamit...(csendben jegyezném meg, hogy szerintem idén az utolsó sütőtök itt végezte az én konyhámban:)). Nem mellesleg napok óta vágytam erre az ízharmóniára és végül el is készült az éj leple alatt! Sütőtök - csípős chorizo - curry = mesterhármas. Idén, jövőre, ha egy sütőtök bármikor a kezetek ügyébe kerülne azonnal elő ezzel a recepttel:) Egy kis kókusztejjel és lime-mal is megbolondítom legközelebb...
Hozzávalók 4 személyre:
500 g spagettisó
olívaolaj
1 sütőtök
fél vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só
frissen őrölt szecsuáni bors
frissen őrölt rózsabors
1 kk curry
200 g chorizo
reszelt sajt
1. A sütőtököt daraboljuk, megpucoljuk, majd kisebb kockákra vágjuk.
2. A vöröshagymát finomra vágjuk és pici olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a sütőtököt is.
3. Fokhagymanyomóval áttörjük a fokhagymát és azt is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük.
4. Lefedve, néha kevergetve 15-20 percig puhítjuk a sütőtököt.
5. A chorizot tetszés szerinti nagyságúra vágjuk, majd megpirítjuk és hozzáadjuk a sütőtökhöz.
6. A spagettit sós forrásban lévő vízben 8 perc alatt al dente főzzük.
7. Tálaláskor a spagettire halmozzuk a sütőtököt, meghintjük rózsaborssal, megszórjuk jó sok sajttal és már falhatjuk is.
Huuu de imádnám ezt!!
VálaszTörlés