Igazi tavaszi torta sült ki a hétvégén NYAMMM háza táján. Édesapukám szülinapjára készült ez a könnyed finomság, mondanom sem kell seperc alatt eltűnt az asztalról! Tanulság: legközelebb nagyobbat kell sütni:) Az alaprecept Csibétől származik, nekem ez A tökéletes sajttorta!
Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához:
4 tojás
200 g cukor
1 cs vaníliás cukor
1,5 dl tejszín
40 g étkezési keményítő
500 g krémsajt
1 db citrom frissen reszelt héja
400 g eper
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. A keményítőt simára keverjük a tejszínnel
3. A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a keményítővel elkevert tejszínt a frissen reszelt citromhéjat és a krémsajtot is.
4. A kapcsos tortaformánkat sütőpapírral kibéleljük és beleöntjük a masszánkat.
5. Előmelegített sütőben kb. 70 percig sütjük.
6. Hagyjuk kihűlni, majd házi eperlekvárral lekenjük és friss epret halmozunk a tetejére.
7. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése