2014. április 30.

Tavaszi kosárkák fürjtojással - Családi Lap 2014. áprilisi szám

Készítsetek hipp-hopp vendégváró falatokat vagy csak szimplán itt az idő kifeküdni egy pokrócra és piknikezni sok-sok finomsággal, ezt ki ne hagyjátok a listáról:)! A receptet a Családi Lap áprilisi számában is megtalálhatjátok a Húsvéti ajánlók között:) Kellemes pihenést és sok finom falatot Nektek is a szünidö-dő-re:)
Hozzávalók 14 db kosárkához:
1 cs 8 lapos réteslap
100 g olvasztott vaj
250 g ricotta
100 g tejföl
1 marék snidling
1 marék friss petrezselyem
28 db fürjtojás
frissen őrölt bors


Kosárka:
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. A réteslapot óvatosan széttekerjük és nagyon fontos, hogy a felhasználandó lapokat nedves konyharuhára terítsük majd, mert úgy nem szakadnak el.
3. Először az első nagy réteslapot ráterítjük a nedves konyharuhára és késsel óvatosan 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk. (9 négyzetünk lesz)
4. Lekenjük a négyzet lapokat vajjal (ilyenkor a vajtól könnyen formázható és jól összetapadnak majd a lapok egymáson), majd egy muffinsütő formába tapogatjuk egyesével úgy, hogy az elsőhöz képest a másodikat kissé elforgatva helyezzük rá. Így járunk el a harmadik és a negyedik lap esetében is. Tehát négy rétegű a kosárkánk. Ilyenkor a vajtól könnyen formázható.
5. Ugyanezt eljátszuk még 7x, hiszen 8 lapos a nagy réteslapunk.
6. Ha megtelt a muffinforma kosárkákkal, akkor betoljuk a sütőbe kb. 8 percre. Figyelgessük meg ne égjen. Ahogy szép aranybarnára pirultak, jöhetnek is ki onnan:)
Töltelék:
1. A fürjtojásokat forrásban lévő vízben 2-3 perc alatt keményre főzzük, majd megpucoljuk.
2. A ricottát összekeverjük a tejföllel.
3. A hagymát és a petrezselymet finomra vágjuk és hozzáadjuk a tejfölös keverékhez.
4. Sózzuk, borsozzuk.
5. Összeállítjuk a kosárkát. A kosárkába kanalazunk 1-2 evőkanálnyi sajtkrémes keveréket, lazac darabokat halmozunk rá, firss kaporral megszórjuk és friss citrom levet facsarunk rá.

A kosárkákat előző nap is elkészíthetitek, viszont mindig fogysztás előtt töltsétek meg a kosárkákat, mert különben a töltelék szétáztatja a kosárka alját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...